Szukaj
poprawnie, ale bez obróbki
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
mz
1 - za duzo cegly - odciaga wzrok od Aniki
2 - poza taka sobie, po co taki rozkrok, nozki razem zlapane np pod kolanami lepiej by sie prezentowaly
3 - czegos mi brakuje, chyba dloni.. no i chyba wolalabym blizszy kadr twarzy
krytyka mi wyszla, nie wiem tylko czy konstruktywna.. napisz jak to odbierasz..
D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y
dokladnie tak, nie obrabialem w zaden sposob tych zdjec. fotki poprawiane komputerowo jakos tak mi nie pasuja... moze tez za slabo znam ps elements, by probowac wyciagac ze zdjec nieco wiecej. pytanie - co ewentualnie w ps-ie proponujesz, aby zdjecia byly wiecej niz "poprawne"?
ad. 1. zgadzam sie co do nadmiaru cegly, choc przynam, ze zamysl byl taki, aby ceglany kolor "zlewal" sie delikatnie z piegami i kolorem wlosow.
czy to wydaje Ci sie lepsze?
ad. 2. poza - niepoza - tak naturalnie zlapane. mialo byc bardzo swobodnie i luzno... chociaz moze faktycznie - mam kilka innych, wydaje sie, lepszych ujec w tej poznie - niepozie
ad. 3. taki urok sweterkarowniez wole ciasniejsze kadry, ale wydawalo mi sie, ze gdybym zrobil ciasny kadr, bylby podobny do innego zdjecia, dlatego wiecej przestrzeni. chociaz teraz skadrowalem i chyba faktycznie lepiej.
dziekuje za uwagi. czekam na wiecej![]()
tak teraz cegly mi nie przeszkadzaja..ale twarz Aniki w jedynce fajniej zlapana..
ja wiem o co Ci chodzilo z tymi kolorami cegly i piegow.. teraz to lepiej zagralo.
wszystko wiesz o co chodzi... a z ps to tzreba troche po prostu poswiecic czasu i powyzywac sie na jakims zdjeciu.. poznac ten program organoleptycznietez kiedys myslam, ze prawdziwa sztuka to zrobic zdjecie i takie "gole" pokazywac, ale ktos mi to dobrze wytlumaczyl: negatyw tez wywolujesz - to jest wlasnie jak PS/LR/Capture/ACDSee/& many more..
jak sie nie psewrocis to sie nie naucys, hej![]()
D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y
jak dla mnie to 3 ale kadrowane w pionie.
Na 1 fajniena 2 przepalone niebo odciąga wzrok, 3 bym w ogóle nie pokazywał. Po co modelka zasłania twarz?
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
nie ma czego - za glupote trzeba placic... pytanie czy kupowac ten sam obiektyw, czy moze tamrona 28-75...
Skontaktuj się z nami