Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Podczas instalacji ustalane też jest: czy i który użytkownik ma mieć pytanie o prawa administratora i wyświetlaną opcję na ich przejęcie.
    Podczas instalacji Visty jest zakładane konto, o nazwie dowolnej, której jest kontem o uprawnieniach administratora po to, żeby móc później założyć inne konta lub dokonać konfiguracji. Konto, o którym piszesz, a będące w XP kontem Administrator w Vista jest domyślnie wyłączone (a raczej ukryte). Można je włączyć (z poziomu wcześniej utworzonego konta) w następujący sposób:

net user Administrator /active:yes.
    Enable the (Hidden) Administrator Account on Windows 7 or Vista

Co do problemu należy sprawdzić, czy dany katalog ma uprawnienia do zapisu dla danego użytkownika. Można to wyklikać (właściwości katalogu) lub użyć cacls nazwa_katalogu. Zostaną wylistowane wszystkie uprawnienia dla użytkownika.

Zamiast wytykać komuś, że czytać nie potrafi należałoby dopytać Autora o szczegóły, bo tak to można dywagować do końca Świata.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    ...
    Zamiast wytykać komuś, że czytać nie potrafi należałoby dopytać Autora o szczegóły, bo tak to można dywagować do końca Świata.
    Eee tam to nie prawda. Gdybym chciał (w ogóle nie wiem czy by mi się chciało) komuś coś wytykać, to na PW a nie publicznie.

Inna rzecz, że każdy kojarzy przeczytany tekst z tym o czym myśli - a na to już nie mam wpływu.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Uprawnienia umieszczania postów