Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
    Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie Fuji S5 PRO nie widzi karty :(

Mój S5 po miesięcznej pauzie ( nie miałem czasu nawet go dotknąć ) po włączeniu każe mi formatować kartę. Niestety próba formatowania nic nie daje, aparat w dalszym ciągu nie widzi karty i każe ją formatować.
    Testowałem 3 rózne karty, zawsze to samo ( w innym aparacie działają bez problemu ).
    Nie pomogło odłączenie obiektywu, wyjęcie akumulatorów, odpięcie gripa, test bez gripa, reset aparatu.
    Styki są całe, nie pokrzywione.
    Co mogę jeszcze zrobić???

EDIT

Dziś zrobiłem kilka klatek z SB800, ale po włożeniu karty do czytnika, nie znalazłem na niej nic prócz "katalogu fuji" następnie wystąpiły objawy o jakich napisałem wcześniej.

Na górnym wyświetlaczu miga napis [For], na głównym na chwilę pojawia się komunikat ! Card not instalized
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 11-10-2009 o 22:06
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

a czy w katalogu "Fuji" były jakieś zdjęcia czy był pusty

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Katalog był pusty, nie było żadnych zdjęć. Teraz nawet nie zakłada katalogu.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Może zrobiłem coś głupiego, lub nagrzebałem w ustawieniach. jeszcze nie zdążyłem się dobrze zapoznać z fufu ;(

Domyślnie

a probowales formatowac w komputerze zamiast w aparacie? ewentualnie odwrotnie (jesli formatowales karte w komputerze to sproboj w aparacie)

Domyślnie

Wgraj jakieś archiwalne RAFy na kartę na PC . I jeszcze , wsadź inną kartę .

Domyślnie

A jak robisz format karty? Z poziomu menu aparatu, czy skrótem klawiszowym z korpusu?
    S5Pro;D70;G12;AFS 17-55 2.8 DX;AF 35-70D 2.8;AF 50 1.8;AF 85 1.8;AF 80-200 2.8;Kenko 25mm;SB 600
    Pentax ME super;Pentacon 29 2.8;Pentax-M 50 2.0;Tamron 105 2.5

Domyślnie

Moze cos z oprogramowaniem w aparacie się stało ? moze warto spróbowac zrobić aktualizacje ... dziwna sytuacja ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Na testowane karty z komputera wgraj JPEG-i a następnie sprawdz czy przeczyta je Twoje S5 PRO ,jeśli nie to może pomoże zmiana oprogramowania.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Właśnie wróciłem z delegacji, więc dopiero teraz mogę odpowiedzieć na posty...

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    a probowales formatowac w komputerze zamiast w aparacie? ewentualnie odwrotnie (jesli formatowales karte w komputerze to sproboj w aparacie)
    Kartę formatowałem w kompie i w innych aparatach ( D70 i CP 8800 ), użyłem trzech różnych kart.

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Wgraj jakieś archiwalne RAFy na kartę na PC . I jeszcze , wsadź inną kartę .
    Próbowałem

Cytat Zamieszczone przez cranium84 Zobacz posta
    Moze cos z oprogramowaniem w aparacie się stało ? moze warto spróbowac zrobić aktualizacje ... dziwna sytuacja ...
    Nie mogę wgrać nowego softu, bo aparat nie widzi karty...

Cytat Zamieszczone przez slekar Zobacz posta
    Na testowane karty z komputera wgraj JPEG-i a następnie sprawdz czy przeczyta je Twoje S5 PRO ,jeśli nie to może pomoże zmiana oprogramowania.
    Jak wyżej

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ????

Reset ustawień robiłem z menu i z poziomu korpusu. Reset działa (zmienia ustawienia do fabrycznych), jednak fufu w dalszym ciągu nie widzi karty.
    W Setup ustawiłem możliwość wykonywania zdjęć przy braku karty w slocie (test shooting no card ) dałem na OFF i w dalszym ciągu spust migawki nie działa

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów