Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Jesienne szepty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Tego się właśnie obawiałem, w rozmiarze 77mm jest praktycznie nie do zdobycia.
    Jak kupowałem swój pamiętam nie było żadnych problemów - no ale kryzys widać jednak jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Całe szczęście...jakoś nie przepadam za puszczaniem mleka czy sosu do pieczeni rzeczką lub potokiem
    Andrzeju, piszesz tak, bo nie udało Ci się go zakupić?

Cóż, mi się chyba pofarciło, skoro nabyłem tą hoye prawie nieużywaną za 260zł na naszej forumowej giełdzie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    A ja powiem Ci, że chyba nie....z dwóch powodów, pierwszy jest taki, że przy tak długim czasie praktycznie niemożliwe jest uniknięcie poruszenia gałęzi - no chyba, że masz idealnie bezwietrzną pogodę co nie często się zdarza w górach lub zrobisz po prostu w tym miejscu wklejkę z ujęcia na zwykłym czasie. Nie robiłem tego jednak bo wtedy obraz mz byłby zbyt "sztuczny" i statyczny jak makieta zrobiona w 3d studio. Ten ruch gałęzi dodaje dynamiki zdjęciu i pokazuje, że jest to "żywy", dynamiczny obraz.
    I bardzo słusznie. Poruszenie gałęzi dodaje tylko temu zdjęciu smaku.

Domyślnie

Zdjęcie b.dobre - ciekawe kolory i dobra obróbka...ale miałeś już lepsze
    A tak spytam się jeszcze o ten filtr - lepsza Hoya ND400 czy B+W ND 3.0 ??
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Fajny Nesquik Ładne kolorki.

Domyślnie

Może wyjdę na upierdliwego zgreda, ale w górskich strumieniach trawię krystaliczną , pełną blików i życia wodę. Czekoladę nie!..No chyba żeby to był wiadomy płyn, żółtawej barwy...Ale nie przejmuj się, podobnie jak Andrzej podchodzę z Podlasia i my smakoszami takich delicji nie jesteśmy. Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kalisz wielkopolska

Cool lubie nature

zastanawia mnie dlaczego nie można w dzisiejszych czasach zrobić pięknego zdjecia bez obróbki

Domyślnie

Świetne zdjęcie, bardzo mi się podoba.

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    [...]
    A tak spytam się jeszcze o ten filtr - lepsza Hoya ND400 czy B+W ND 3.0 ??
    Przepraszam za offa, dołączam się do pytania Bartka.
    Zapraszam na flickr
    moja galeria

Domyślnie

Gripens - co do pytania niestety nie miałem B+W - trzeba by pytać Jarka bo on chyba z tego co wiem posiadał i to i to ? Może się mylę. Co do Hoya ma dość specyficzny zafarb, który mz mocno ociepla zdjęcia i dodaje nieco np na niebie odcienia lekkiego różu..tak to widzę na dzień dzisiejszy.

Ryb14 -pytasz retorycznie ? ;') Cóż jeśli chodzi akurat o to zdjęcie obróbki jest w nim tyle co kot napłakał - ale na temat obórki nie chce mi się dyskutować bo każdy ma swój punkt widzenia a ostatnio jak pamiętam temat na forum o obróbce był mocno burzliwy

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów