Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ostrytux - Upointów już dawno nie stawiam, obrabiam fotki metoda selektywną albo zakładam maskę np na niebo korzystajac z narzędzia Gradient Range lub tez maska miejscowa za pomocą Selection control point , a na wodzie nie był stawiany ani jeden point jak również maski
    Jasne - w sumie metoda jest dowolna liczy się i tak efekt końcowy. Natomiast generalnie oglądając Twoje fotografie, mam wrażenie że czasem zbyt mocno rozjaśniasz/wyciągasz cienie. Wiem że matryca z D700 w tej materii wiele zniesie ale moim subiektywnym zdaniem czasem wygląda to nieciekawie
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Jasne - w sumie metoda jest dowolna liczy się i tak efekt końcowy. Natomiast generalnie oglądając Twoje fotografie, mam wrażenie że czasem zbyt mocno rozjaśniasz/wyciągasz cienie. Wiem że matryca z D700 w tej materii wiele zniesie ale moim subiektywnym zdaniem czasem wygląda to nieciekawie
    ja wiem ze ty masz trochę inne spojrzenie na fotografię ja bym powiedział szkoła Guancho oczywiscie w dobrym tego słowa znaczeniu, chociaż akurat jego niektóre zdjecia dla mnie sa zbyt ciemne
    ale to wszystko drobiazgi mz. najbardziej liczy się koncepcja zdjęcia - jest jeszcze jedna sprawa związana nie tyle z matrycą D700 co z ze szkłem 14-24 ma cholerną rozdielczość i kontrast trudno jest przyciemniać dobrze naswietlonego nefa tylko dlatego ze obiektyw tyle przenosi - dla przykładu z 70-200mm juz takiego efektu nie mam, za to tam jest bardziej analogowa kolorystyka i plastyka

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ja wiem ze ty masz trochę inne spojrzenie na fotografię ja bym powiedział szkoła Guancho
    Z tą szkołą, to wiesz ciężko orzec czy to szkoła Maćka czy moja zwyczajnie robimy i lubimy podobny styl w fotografii
    Natomiast co do szkła to faktycznie pełna zgoda.
    A tak na marginesie to niezły walnęliśmy off-top
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Pierwszy plan jest niesamowity. Drugi plan do mnie nie gada. Więcej tu jednak plusów jak minusów.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

ooo...bardzo ciekawie. Dobrze to wygląda i podoba sie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

z tego co widzialem to super to wyszlo

Domyślnie

Kompozycja kadru pierwsz klasa, cross też "dodaje' smaczku, fajne.
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Ciekawie to wygląda.Troszkę inne niż do tej pory i dobrze.Trzeba szukać....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Fajnie, nie banalnie. Podoba się.

Domyślnie

Kadrowo super, zafarby można poprawić ale i tak jest bardzo fajnie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów