Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Letni widoczek

Domyślnie

A mnie sie podoba!
    Tam na horyzoncie po lewej to antena?
    Sudety z balkonu

Domyślnie

Kolorki ładne, zwłaszcza na dole , a może przyciąć do 2:1 i pozbyć się górnej części nieba ?
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Przyciąć zawsze można

Dzięki za komentarze.

PS
    Cholerny FF nie pokazuje właściwych kolorów.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Wydaje mi się że ta fota jest robiona pod słońce (jest ono prawie widoczne u góry) i oświetla za bardzo chmury. Nawet połówka by tu niewiele pomogła czy bkt chyba że by się zrobiło oddzielne ekspozycje na niebo, chmury i dół i jakoś pokombinowało na warstwach. Do tego potrzebny byłby też zapewne statyw. Ale powstałby obraz nie taki jak widać go gołym okiem w naturze. Chyba że o to własnie chodzi by poprawiać naturę.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Matrix - nic na siłę, jak się nie da zrobić poprawnej ekspozycji to niestety ale trzeba poczekać na odpowiednie światło. Przynajmniej ja bym tak zrobił.

Domyślnie

Koledzy sposobu na fotkę jest dużo na uzyskanie poprawnej trochę mniej. Fotka zrobiona spory czas temu (pisałem o szufladzie) dziś pewnie inaczej bym podszedł do tematu. Tak ja kiedyś już pisałem każde zdjęcie można poddać milionie odmian obróbki i tak samo ocen będzie tyle ilu oglądających. Dzięki za komentarze

Ciągle się uczę .......
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    Koledzy sposobu na fotkę jest dużo na uzyskanie poprawnej trochę mniej. Fotka zrobiona spory czas temu (pisałem o szufladzie) dziś pewnie inaczej bym podszedł do tematu. Tak ja kiedyś już pisałem każde zdjęcie można poddać milionie odmian obróbki i tak samo ocen będzie tyle ilu oglądających. Dzięki za komentarze

Ciągle się uczę .......
    No i OK. Przecież co do zasady, to o to nam tutaj chodzi.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów