Gwarancja takie żeczy obejmuje,mam ją ważną do 18.10.2009
Aparat klepnął około 6600 zdjęć.
Szukaj
Gwarancja takie żeczy obejmuje,mam ją ważną do 18.10.2009
Aparat klepnął około 6600 zdjęć.
D80 N18-70mm N50mm/1.8D SB-900
No chyba Ze gwiazdy fotografowałeś. W serwisie hoty usuwają bez gwarancji za free.
D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka
a to dopiero początek - przygotuj sie na to. po pewnym czasie przestaje irytowac. Jak zjawisz sie w serwisie osobiscie - zrobią od ręki, jak wyślesz- zakolejkują sprzęt i troszku bedzie trzeba poczekac.
Naprawdę??? A to nie jest przypadkiem tak, że tych hot pixeli aby spełniać warunki reklamacji musi być określona ilość, ewentualnie także powinny być w pewnej niewielkiej odległości od siebie, żeby to się kwalifikowało do naprawy?
Na swojej matrycy światłoczułej (nie mówimy o LCD, który jest OK) miałem 2 hot pixele, niedawno dopatrzyłem się trzeciego. Słyszałem, że do naprawy uprawniają co najmniej 4.
Czy w takim razie w serwisie mają możliwość zrobienia tego jakoś programowo - czy tylko fizyczna wymiana matrycy?
nie - mapowanie matrycy, czyli programowe maskowanie tych hotpixeli jest za fraja robione. Fizyczna, gwarancyjna wymiana matrycy nastepuje gdy przekroczysz iluśtamprocentowy (nie pamietam ilu dokładnie) próg tych hotpixeli ale wiem, że w przeliczeniu wychodziło to w grubych tysiącach pikseli (matryca ma ich miliony przecież..)
Dzięki! To mi wiele wyjaśnia. W takim razie chyba warto się kiedyś przejść do serwisu - zwłaszcza jeśli robią to bez zbyt długiego czasu oczekiwania na aparat.
Z tego co ja kojarze, to mi sie to czesto dzieje jak foce w kosciele, ale to chyba dlatego, ze te lampy, swiece sie odbijaja i cos takiego mam. Na normalnych zdjeciach tego ja nie mam![]()
D40stka, do tego kit, 55-200VR, 35 f/1.8 i troszkę gadżetów
Jacku - robią to w 15 minut.
Zielony - yy, hoty czesto są widoczne na wysokim iso, moze to dlatego, nie widze zbytnio związku swiec z hotami...
15 minut, przy czym kolejka jest na 10 minut. To jest chwila - biorą puszkę, podłączają do sprzętu i wywalają info z tych pikseli, które świecą.
Lock.
Skontaktuj się z nami