Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: d100 firmware

Domyślnie d100 firmware

uaktualnial ktos firmware w d100?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    uaktualnial ktos firmware w d100?
    firmware w D100 niestety nie jest do samodzielnej instalacji - robi to serwis.
    Ostatnia wersja to 2.0.

Domyślnie

jak najbardziej można aktualizować samodzielnie !, procedura jest do znalezienia w sieci, warto mieć podczas wgrywania nowego softu naładowany akumulatorek, nie ma z tym żadnych kłopotów
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    jak najbardziej można aktualizować samodzielnie !, procedura jest do znalezienia w sieci, warto mieć podczas wgrywania nowego softu naładowany akumulatorek, nie ma z tym żadnych kłopotów
    lubie takie informacje Skoro mozna - to podaj linki, bo ja pierwsze słysze.
    Znajdz najpierw ten soft - bo nigdy na niego nie trafiłem, a potem juz tylko procedurę... Ja mam takie informacje:
    tu info z usa: http://www.nikonusa.com/fileuploads/...ades/d100.html
    tu po naszemu - nalezy poszukac http://www.europe-nikon.com/support/...d/support.html

albo dokładnie to :
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 22-10-2006 o 14:35

Domyślnie

Uparcie z lekką nutką arogancji Krzysztofie udzielasz rad w temacie w którym nie byłeś i nie jesteś na bieżąco, oczywiście że Nikon zastrzegł sobie kiedyś wykonywanie wymiany softu, podobnie też podawał jako jedyny sposób na czyszczenie matrycy w D70/D100 i innych ten z użyciem specjalnego zasilacza.., jednak ja udzielam odpowiedzi także na podstawie własnych doświadczeń i wiem że soft można aktualizować samodzielnie, jak ktoś nie może znaleźć w sieci to chętnie podeślę bo mam dwie jego wersje, także specjalny program serwisowy do D100 umożliwiający kalibrację jego wszystkich parametrów, o jego istnieniu też pewnie nie wiesz, a jest to jedyny taki program który jakimś cudem trafił do sieci, bo do innych modeli Nikona podobne oprogramowanie nie jest dostępne
    i wierzę że D200 uda poznać Ci się lepiej niż D100
    Ostatnio edytowane przez gregoire7 ; 26-10-2006 o 20:26

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

mogę poprosić o namiary na ten program do D100? kolega ma ten korpus i coś tam by sobie posprawdzał, poustawiał itp itd.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

http://www.sztukapatrzenia.lap.pl/D100_soft.exe

z kombinowaniem z kalibracją parametrów radzę uważać, poszczególne kategorie parametrów do kalibracji można wybierać, program jest przydatny do maskowania ewentualnych hotpixeli, program działa tylko z D100 !, wersje firmware wrzuciłem obie
    Ostatnio edytowane przez gregoire7 ; 26-10-2006 o 20:28

www.sztukapatrzenia.pl

nin
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    Uparcie z lekką nutką arogancji Krzysztofie udzielasz rad w temacie w którym nie byłeś i nie jesteś na bieżąco
    a niby od kogo mam moje desto? ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nin Zobacz posta
    a niby od kogo mam moje desto? ?
    dlatego "...nie jesteś...". Ja kupiłem D100 z softem 2.0 wiec nie musiałem zglebiać aż tak dogłebnie
    tego tematu, ani bawic sie w poszukiwanie alternatywnych rozwiazań, jasnym jest ze skoro jest
    wyższa wersja softu to mozna ją jakoś w to body wgrać. Nikon nigdy nie udostepnił tego oficjalnie,
    a wiesz odważni "informatycy" nie tylko zupgreadują firmware, ale nawet może zrobią tłumaczenie
    tylko troche kłopotu jak aparat się akurat nie włączy po takiej zabawie. Ale faktycznie - mnie juz to
    nie interesuje, stad te luki w wiedzy na ten temat...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów