Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 139

Domyślnie

Rzecz polega na tym że ja na początku jako nowicjusz też miałem komentarze w dość ostrej formie jak mogło by się wydawać,ale myślę że takie fora powstały i istnieją właśnie po to bym w formie opisowej mógł otrzymać potrzebną mi wiedzę z której mogę później zrobić dobry użytek.
    Ocena punktowa oraz gwiazdki nie dają takiej możliwości a mi bardziej kojarzą się z oceną typowo konkursową.
    Jako że fotografia dla mnie to czysta przyjemność to mam niestety tendencje do zapominania o pewnych żelaznych regułach więc często mi o tym przypominają,lecz powoli mi się ta wiedza utrwala na stałe,właśnie dzięki opisywaniu.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    Rzecz polega na tym że ja na początku jako nowicjusz też miałem komentarze w dość ostrej formie jak mogło by się wydawać,ale myślę że takie fora powstały i istnieją właśnie po to bym w formie opisowej mógł otrzymać potrzebną mi wiedzę z której mogę później zrobić dobry użytek.
    Ocena punktowa oraz gwiazdki nie dają takiej możliwości a mi bardziej kojarzą się z oceną typowo konkursową.
    Jako że fotografia dla mnie to czysta przyjemność to mam niestety tendencje do zapominania o pewnych żelaznych regułach więc często mi o tym przypominają,lecz powoli mi się ta wiedza utrwala na stałe,właśnie dzięki opisywaniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    (...) kategoria krajobrazu od tej pory dla mnie na forum nie istnieje!
    Chyba nie mówisz poważnie! Nie wiem jak inni, ale ja dalej chcę oglądać Twoje prace. Po prostu proszę Cię.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Gadżeciarz, przeczytaj wątek! Tu jest o tym, że niektórzy forumowicze nie chcą merytorycznej oceny, jeśli była by ona inna niż pochwalna.
    Ja się z tym spotkałem kilka razy, ale zaowocowało to tym, że więcej nie marnowałem klawiatury na wpisy dla tych osób. I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Domyślnie

O ile mi wiadomo fotografia to nie religia

Domyślnie

...... o ciekawy wątek, przeczytałem, ....... od deski, do deski.
    W ostatnim czasie rzadko tu zaglądałem, .... bo zaczęło nudno się robić. Widząc nick i tytuł zdjęcia prawie zawsze wiedziałem co będzie w środku. Dotyczy to tak zdjęć, jak i komentarzy. Zdjęcia kilku forumowiczów otwieram zawsze, bo świetne foty robią.
    Nie mniej muszę powiedzieć, że bywając tu wiele się nauczyłem. Za co serdeczne dzięki. Kilka dobrych komentarzy wiele mi rozjaśniło. Mój przypadek jest o tyle szczególny, że fotografuję wiele lat, ...........a tylko cyfrowo od niedawna. Dosyć łatwo wyłapywałem uwagi merytorycze i nie drażniły mnie krytyki "leszczy".
    TWA niewątpliwie isnieje, ale to mi kompletnie nie przeszkadza. Jaki problem, że kilku panów nawzajem pochwali swoje zdjęcia. Nie zauważyłem żeby oceniając pozostałe foty robili to nieobiektywnie.
    Nie uważam też, że mam obowiązek napisać coś pod każdym zdjęciem, na zasadzie "on mnie komentarz to ja jemu", ....... bo czasami to wygląda jak lista obecności
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    O ile mi wiadomo fotografia to nie religia
    Teoretycznie Jednak niektórzy wierzą, że w tej dziedzinie sięgnęli absolutu. I akceptują tylko psalmy pochwalne. Trochę ich jest, więc trzeba z nimi żyć. I orientować się, kiedy ktoś przychodzi się uczyć, a kiedy chwalić.
    Problemy wynikają z tego, że ze zdjęć nie zawsze to wynika :]

Domyślnie

noooo, przeczytałem całość. Zaglądając na to forum i do tego działu naprawdę dużo się nauczyłem oglądając Wasze zdjęcia i czytając Wasze oceny i opinie o nich. fakt - były opinie konstruktywne i były też takie po przeczytaniu których zastanawiałem się "co poeta miał na myśli?" - pochwały nad gniotami.
    Dawno, dawno temu takie pyskówki były na plfoto.com i innych tego typu stronach, dlatego już od baaardzo dawna tam nie zaglądam.
    Panowie, proszę Was - dajcie sobie na wstrzymanie. Może mimo późnej pory weźmy aparaty i na nocny plenerek? Może powstanie coś wartego pokazania?
    Pozdrawiam Wszystkich.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raddeli Zobacz posta
    Panowie, proszę Was - dajcie sobie na wstrzymanie. Może mimo późnej pory weźmy aparaty i na nocny plenerek? Może powstanie coś wartego pokazania?
    Pozdrawiam Wszystkich.
    Ja tez PROSZE!

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów