Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Jeziorko....

Domyślnie

....

3.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

No teraz rewelacja......bardzo na tak!

Domyślnie

A kolega cwany... dwa pierwsze na rozgrzewkę, stopniowanie zachwytu a trójka piękny finał, chyba, że będą następne ?
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Jedynka bardzo mi się podoba...dwójka już mniej. Ciekawe kolorki i obróbka
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

kulten
    Gość

Domyślnie

Andrzeju w Twoim stylu ale...
    Ale właśnie jest sztucznie ze zbyt wyciąganym dołem na wszystkich trzech ujęciach. Ponadto masz przesaturowaną zieleń z lewej na 1nce czego na 3jce już nie ma o dziwo mimo, że to samo zielsko. Co do nieba to najbardziej naturalnie wygląda to na 2jce.

Szkoda, ze nie używasz filtrów połówkowych, które by znacznie Ci uprościły życie i mam nadzieję, ze nie masz żalu za mój koment.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Andrzeju w Twoim stylu ale...
    Ale właśnie jest sztucznie ze zbyt wyciąganym dołem na wszystkich trzech ujęciach. Ponadto masz przesaturowaną zieleń z lewej na 1nce czego na 3jce już nie ma o dziwo mimo, że to samo zielsko. Co do nieba to najbardziej naturalnie wygląda to na 2jce.

Szkoda, ze nie używasz filtrów połówkowych, które by znacznie Ci uprościły życie i mam nadzieję, ze nie masz żalu za mój koment.
    Tak,jedynka jest ogólnie bardziej nasycona,może i ta zieleń zbyt mocno....To było inne oświetlenie...I tu zastrzelę,nie śmiać się....taki mały eksperyment...dopaliłem lekko lampą.....
    Niepotrzebne skrupuły,mimo niepoważnych postów jestem najpoważniejszym człowiekiem pod słońcem...
    Twoje komenty są mi jak najbardziej potrzebne i bardzo je cenię...ja dalej jestem tylko ,może troszkę bardziej niż początkującym, amatorem,cały czas się uczę... ,o czym niektórzy ,czasami ,zapominają....
    Połówek też używam ,ale wkurzają mnie pozostające,delikatne nawet,zafarby....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Tak,jedynka jest ogólnie bardziej nasycona,może i ta zieleń zbyt mocno....To było inne oświetlenie...I tu zastrzelę,nie śmiać się....taki mały eksperyment...dopaliłem lekko lampą.....
    Niepotrzebne skrupuły,mimo niepoważnych postów jestem najpoważniejszym człowiekiem pod słońcem...
    Twoje komenty są mi jak najbardziej potrzebne i bardzo je cenię...ja dalej jestem tylko ,może troszkę bardziej niż początkującym, amatorem,cały czas się uczę... ,o czym niektórzy ,czasami ,zapominają....
    Połówek też używam ,ale wkurzają mnie pozostające,delikatne nawet,zafarby....
    Ja wiem, że jesteś bardzo rozsądny (chyba ).
    Ja lubię szczere opinie.

Jeśli używasz Hitecha lub Lee to zafarbów szczególnie intensywnych mieć nie powinieneś. A nawet gdyby to ich usunięcie to kwestia chwili i max 2óch suwaków :d .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Jeśli używasz Hitecha lub Lee to zafarbów szczególnie intensywnych mieć nie powinieneś. .
    Hitech to taka wredota, że im bardziej pod słońce tym wiekszy zafarbik daje.

Ale da się z tym żyć - szczególnie w BW

Domyślnie

4...dla magentofanów......

Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Jedyneczka, psze pana...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów