Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Amsterdam

Domyślnie Wyjaśnijcie dlaczego mi się podoba?

Z przyjemnością patrzy się na takie zdjęcie, jest dynamika jest temat i warsztat widac zawansowany, można się zachwycic, tak na pierwszy rzut oka. Jednak gdy się dokładniej przyglądnąc to pewne rzeczy mogą zastanowic, np. niebo w górnej krawędzi zdjęcia. Dlaczego na całej jego długości jest przyciemnione jak leci? chmury, niebo, budynek. Wygląda trochę jakby było robione przez przednia szybę samochodu z naklejonym paskiem przyciemniajacym górną częśc szyby. Oczywiście rozumiem że to jedna ze składowych specyficznego klimatu tej fotografii, ale czy klimat tworzy się za wszelką cenę ? I to nie jest krytyka, napisałem tylko co przy głębszym podziwianiu zdjęcia(jednak) jest dla mnie amatora nie zrozumiałe. Czy ktoś podziela moje zdanie ?

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

hmmm, no... to przyciemnienie, takze budynku, to przez zastosowanie filtra szarego polowkowego, najciemniejszego jaki jest, poza tym efekt zamierzony, pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez All my life who am i? Zobacz posta
    hmmm, no... to przyciemnienie, takze budynku, to przez zastosowanie filtra szarego polowkowego, najciemniejszego jaki jest, poza tym efekt zamierzony, pozdrawiam
    Dzieki za wyjaśnienie, też pozdrawiam.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez All my life who am i? Zobacz posta
    hitech ND1,2?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów