Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez postregiment Zobacz posta
    a w takim razie na 4gb raw + jpg fine ile wejdzie?
    Ja mam 218 na 4GB Extreme III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez postregiment Zobacz posta
    nie chcę kupować dwa razy do 4gb czy inne rozwiązania ponieważ większa karta to większa wygoda dla mnie.
    Twoj wybor ale ja mam 4 karty po 4gb i czuje sie spokojniejszy kiedy na dlugim wyjezdzie mam zdjecia na osobnych kartach......a jak padnie tobie 8gb???! co wtedy? caly 1000 zdjec tylko we wspomnieniach....

D40 spokojnie dziala Sandisc Ultra II i Sandisc Extreme III a technologia chyba podobna wiec w D80 spokojnie.....

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Twoj wybor ale ja mam 4 karty po 4gb i czuje sie spokojniejszy kiedy na dlugim wyjezdzie mam zdjecia na osobnych kartach......a jak padnie tobie 8gb???! co wtedy? caly 1000 zdjec tylko we wspomnieniach........
    wobec powyższego jestem jeszcze bardziej spokojny, bo mam 5x 1gb i 1x2gb
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Olsztyn/Warszawa

Domyślnie

W moim D80 SanDisk Ultra II SDHC 16gb działa bez żadnych problemów.

Domyślnie

nie wiem czy wygoda nie wiem ile zdjęć robisz i jak często je zgrywasz - w moim wypadku zapasowa karta to mus - idziesz coś focisz, wracasz chcesz to czy zgrać czy też podejrzeć na kompie, masz - dajmy na to czytnik wbudowany w laptoka - kompa wyłączasz, zapominasz zabrać karty z kompa - widzisz coś fajnego - chcesz focić - a tu d**a karta została w kompie i co ? to kolejny argument po tym że karta najnormalniej w świecie może paść

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

u mnie na 4gb sandiska jpg fine - ok 540 fotek - raw ok 340, raw + fine 260 z tego co pamietam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soko Zobacz posta
    nie wiem czy wygoda nie wiem ile zdjęć robisz i jak często je zgrywasz - w moim wypadku zapasowa karta to mus - idziesz coś focisz, wracasz chcesz to czy zgrać czy też podejrzeć na kompie, masz - dajmy na to czytnik wbudowany w laptoka - kompa wyłączasz, zapominasz zabrać karty z kompa - widzisz coś fajnego - chcesz focić - a tu d**a karta została w kompie i co ? to kolejny argument po tym że karta najnormalniej w świecie może paść
    No panowie ogarnijcie się trochę. To jakiej wielkości karty kto używa to sprawa indywidualna zależna od potrzeb danego użytkownika, a ja jakoś nie mam obaw. Robiłem śluby gdzie miałem cały ślub na karcie 16gb i tak parę razy, ale wiadomo, że na ślub czy poważniejsze rzeczy bierze się nie tylko drugą kartę, ale i drugą puszkę.
    Wątek ten dotyczy obsługi przez d80 kart sdhc większych niż 8gb, a nie funkcjonalności używania dużych kart.
    Ogarnijcie się proszę

Domyślnie

u mnie w d80:
    1 raw = 8-10 mega
    1 jpg fine = 2-4 mega

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów