Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Domyślnie

Fajne zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Ładnie,ale WB deko kopnięty....
    W związku z oceną tego zdjęcia mam pytanie do kolegi Borregarda, w jaki sposób oceniasz WB ? tak na oko, wyczucie, czy jakoś za pomocą programu, histogram? mam zawsze z tym kłopot
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    W związku z oceną tego zdjęcia mam pytanie do kolegi Borregarda, w jaki sposób oceniasz WB ? tak na oko, wyczucie, czy jakoś za pomocą programu, histogram? mam zawsze z tym kłopot
    Na oko też jeśli widzę ,że szare jest żółtozielonoszare.Staram się sprawdzić co się dzieje U-pointami szarym i białym...Cyjan na niebie nietrudno zobaczyć,a jak biały ma niebieską obwódkę,to też nie jest OK...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Na oko też jeśli widzę ,że szare jest żółtozielonoszare.Staram się sprawdzić co się dzieje U-pointami szarym i białym...Cyjan na niebie nietrudno zobaczyć,a jak biały ma niebieską obwódkę,to też nie jest OK...
    Dzięki, lepiej napiszę na priv
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Przyjemny obrazek, kolorki rzeczywiście z deka kopnięte, ale z tytułem przegiąłeś :/

Domyślnie

Dla mnie płaskie, pozbawione kolorytu, i przeostrzone ...
    NIKON

Domyślnie

Rewelacyjne zdjęcie. Super kadr. Kolory? Przecież mogły takie po prostu być Pozdrawiam
    D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600

Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson

Domyślnie

Dziękuję za komentarze. Fota zrobiona 15.08 ok godz 10.00 jak byłeś wtedy na żółtym szlaku przez Szpiglasową to może się spotkaliśmy. Kolorki prawie nie ruszane poza niebieskim i zielonym jak ktoś trafnie zauważył.

To teraz fota z trochę innej perspektywy.

Domyślnie

Ja byłem tydzien póżniej (21), a drugie zdjęcie jest mz bliskie ideału, czepialski powie: mniej niebieskiego na kamieniach pierwszego planu.

Domyślnie

a ja będę już za 4 dni - jak już się chwalimy - mam nadzieję, że uda mi się dorównać Waszym zdjęciom.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów