Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Ania

Domyślnie

O to juz jakosciowo super Jedyne czego mogę sie czepić to fakt, ze kadr jest dość niefortunny. Modelka wygląda potężnie, jakby trenowała podnoszenie ciężąrów. Delikatna główka i potężne ramiona. A wystarczyło lekko zmienić kąt kadrowania
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dzieki remik za opinie! Osobiscie bardzo to zdjecie lubie, ale mam do niego stosunek emcjonalny, (co jest zrozumiałe) i takiciego SZCZEGÓŁU sie nie dopatrzyłem. Przyznam jednak, ze mnie jak i modelce cały czas cos w nim tak do konca nie pasowało, i dzieki Tobie gały sie otwarły. Teraz widac ze wraz z nauka robienia zdjec, trzeba sie nauczyc na nie patrzec.

Chyba zaczne żałowac ze sie wziałem za ta fotografowanie.
    Zartowałem, nigdy z niej nie zrezygnuje, i nie poddam sie.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny72m Zobacz posta
    Dzieki remik za opinie! Osobiscie bardzo to zdjecie lubie, ale mam do niego stosunek emcjonalny, (co jest zrozumiałe) i takiciego SZCZEGÓŁU sie nie dopatrzyłem. Przyznam jednak, ze mnie jak i modelce cały czas cos w nim tak do konca nie pasowało, i dzieki Tobie gały sie otwarły. Teraz widac ze wraz z nauka robienia zdjec, trzeba sie nauczyc na nie patrzec.

Chyba zaczne żałowac ze sie wziałem za ta fotografowanie.
    Zartowałem, nigdy z niej nie zrezygnuje, i nie poddam sie.

I bardzo dobrze myslisz! Uwiecznić to jedno, a odpowiednio spojrzeć na swoje dzieło to drugie Dopiero jak opanujemy OBIE te sztuki, mozemy nazywać sie fotografami, tak to juz jest
    I broń Boże nie poddawaj sie! Żebyś Ty wiedział jakie ja na początku gnioty robiłem. Tylkoe wtedy nie umiałem na nie patrzeć tak jak powinienem. A dziś po 1,5 roku focenia patrząc na te wczesniejsze zdjecia dostrzegam że są mega kiepskie, ze wiele im brakuje. Takie spojrzenie przychodzi z czasem, ale jak sie poddasz na starcie to tego czasu w fotografii nie doczekasz Szkoda by było, pasja jest pasją, nie mozna z niej rezygnować pozdrawiam
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Coś dziwnego robisz podczas zmniejszania zdjęć, że tak tracą na jakości. Szkoda, bo odbiór przez to strasznie cierpi. Trudno powiedzieć co zrobiłeś nie tak, ale przyszyny widzę dwie - wygładzanie i wyostrzenie. Należy nie przesadzać z pierwszym, a drugie stosować na sensownie na obu etapach obróbki - przed (chociaż tu niekoniecznie, jeśli obrabiamy JPEGa) i po wyostrzeniu. Szukałbym tutaj przyczyn problemu. Imageshack sam z siebie nic nie zmienia, zatem to nie jego wina.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów