Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: las w BW

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    już wiele lasów w bw tu było i większość poległa. Poległ i ten. Dobre BW w lesie nie jest proste. Również nie znam na to recepty, generalnie dobre naświetlenie, a potem zabawy z konwersją.
    ano mam tego świadomość. Dawałem już tutaj dobre lasy w kolorze, ale w BW lasu jeszcze nie udało mi się dobrze pokazać... Nie jest lekko, bo w BW wypadają dobrze proste formy i kształty. Spróbowałem ponownie sił wykorzystując pochmurny dzień... ale miękkie światło (albo nawet jego brak w dolnych partiach lasu) to nie jest jak widać klucz do sukcesu. Może mgła zadziała? Ilość detali będzie nieco ograniczona wtedy i łatwiej będzie zapanować nad jakąś formą... Będę próbował dalej

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    A co do fotek może dodaj trochę więcej kontrasu i ożyw tę okolicę ?
    próbowałem. Nic z tego. Jak dodaję ciemnych tonów, to wszystko zaczyna ginąć w ciemnościach, a świateł już dodać nie mogę, bo zaczynam przepalać ścieżkę... Nie będę się tutaj bawił w maskowanie, bo kadry nie są na tyle dobre, żeby można było poświęcać więcej czasu i pracy. Jak już napisałem, światło było kiepskie i niestety widać to na fotkach. Do poprawy i tyle

Domyślnie

tym razem zbyt szaro i mz.mało przestrzennie - w kolorze zdecydowanie lepiej Ci wychodzi pokazywanie lasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    taaa... bo smolista czerń nie zalewa?
    ależ nie. Po prostu nie ma kontrastu jakże potrzebnego w takim przypadku. Tobie się moze szare podobac, mnie natomiast nie podpasowało. I nie ma się o co obrażac Gdybys choć kadrem wbił w glebę... A tu i kadr przeciętny i konwersja słaba... Więc nad czym tu się zachwycac ?

Domyślnie

Muszę się zgodzić z przedmówcami, takie bw nie robi dobrze tym zdjęciom.

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ależ nie. Po prostu nie ma kontrastu jakże potrzebnego w takim przypadku. Tobie się moze szare podobac, mnie natomiast nie podpasowało. I nie ma się o co obrażac Gdybys choć kadrem wbił w glebę... A tu i kadr przeciętny i konwersja słaba... Więc nad czym tu się zachwycac ?
    zgadzam się, ale żeby było jasne:
    1. nie obrażam się
    2. nikt się nie zachwyca

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów