Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Monia x2

Domyślnie Monia x2

Witam,

poproszę o ocenę, które z poniższych zdjęć jest przyjemniejsze 1 czy może 2. (Ja mam mieszane uczucia i chyba jednak stawiałbym na 1) Jestem ciekaw waszego zdania. Dzięki z góry!

1.

2.

I dwa nieostre bonusy
    A co mi tam...

B1.

B2.

Zapraszam do konstruktywnej krytyki - bo jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz
    Dzięki i pozdrawiam...
    I leave you, negative behind
    Watch me all in flames, on a butterfly I ride

Domyślnie

Z 1 i 2 zdecydowanie wybieram B2. Pierwsze zdjęcie należy odżałować i się go pozbyć. Jeśli już się upierasz by je wystawiać, to jedynka z naturalniejszymi kolorami. Szum wyciągany rozjaśnianiem nie jest zbyt widowiskowy.
    B1 i B2 nieuważnie kadrowane. Do tego w B2 jakiś róg modelce wyrasta, a szkoda, bo przy minimalnie lepszej kompozycji, dopracowaniu pozy i tła - zdjęcie byłoby rewelacyjne. Tak jest średniawe. Uważałbym na czernie - tutaj nie wyglądają one za dobrze, choć rozumiem ten kierunkek obróbki. Ale on nie wszędzie pasuje i tu na przykład włosy zlały się ze znakiem na drzwiach. A na B1 cała góra tonie w atramencie bez sensu. Albo przyciąć, albo zmienić obróbkę. B1 świetnie też pokazuje jak bardzo pochyliłeś (a raczej zadarłeś) aparat z obiektywem - jeśli celowo to ok, ale jeśli nie, to zobacz na zbieganie się ścian - nie wygląda to dla mnie super, choć może się niektórym podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Z 1 i 2 zdecydowanie wybieram B2. Pierwsze zdjęcie należy odżałować i się go pozbyć. Jeśli już się upierasz by je ...
    Witam,

dzięki wielkie - zawsze czytam Twoje wypowiedzi, też te które dotyczą innych i staram się coś z nich wyciągnąć dla siebie. Co do B2 to myślałem, że mi się uda i "róg" będzie nie zauważony. Natomiast B1 było kadrowane specjalnie od dołu, chciałem też osiągnąć naturalną ramkę - ale faktycznie nie potrzebnie spie.. przez zalanie góry czernią. Co do 1 to mi też lepiej podchodzą naturalne kolory - jeszcze raz przysiądę i zobaczę czy coś dam radę jeszcze wyciągnąć z tej fotki.

Małymi kroczkami do przodu
    Dzięki wielkie - pozdrawiam
    I leave you, negative behind
    Watch me all in flames, on a butterfly I ride

Domyślnie

Co do "rogu", to mogę udać, że nie zauważyłem. A co do ramki, to rozumiem zamysł jak najbardziej! Chodzi tylko o to, że w takich wypadkach przydałaby się korekcja perspektywy, albo odpowiednie wykonanie zdjęcia (o wieeeele trudniejsze i nie z każdym sprzętem sensowne). Gdzieś na forum był fajny tutek jak to w PSie zrobić (przekształca się prostokąt zdjęcia w trapez). No, ale to szczegół, chyba nie wpływający aż tak na odbiór. No i niestety spowodowałoby to obcięcie murków, więc do tej operacji potrzeba trochę zapasu po bokach.

Domyślnie

ciekawt set. Powiedz mi gdzie robiłes te zdjęcia?

Domyślnie

Nie podchodzi jak dla mnie.

Domyślnie

Niema porywu 1,2 nie podoba mi się obróbka
    B1 coś w sobie ma jest dość ciekawa, b2 nieostra a szkoda, bo potencjał ma

Domyślnie

B2 najlepsze. Kadr pasuje, uwagi co do foto podobne jak wyzej u kolegow. Przy zdjeciach 1 i 2 chciales chyba stworzyc efekt tajemniczosci modelki poprzez pokazanie tylko czesci twarzy. Niestety nie wyszlo dobrze; osobiscie ogladac fotografie mam wrazenie ze modelka przechodzila a Ty probowales zrobic jej zdjecie.

Uprawnienia umieszczania postów