Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Phottix Strato z D700 i S5 Pro

Proszę o poradę (i wyrozumiałość moderatora). Napisałem posta w wątku poświęconym lampom błyskowym bo tam pojawiło się zagadnienie, które mnie interesowało, lecz odpowiedzi tam nie dostałem na frapujące mnie pytanie. Nie chcę dublować wątków (http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...6&postcount=66), ale może pojawienie się nowego odrębnego pobudzi forumowiczów- użytkowników ustrojstwa jak w tytule, do odpowiedzi. Zapytam krótko: czy Phottix Strato działa jednocześnie z D700 i S5 Pro przy wykorzystaniu jednego i tego samego kabelka, tzn. czy te korpusy posiadają identyczne gniazdo (na oko wydaje się że tak)?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Phottix Strato N8 powinien pasować zarówno do D700, jak i Fuji S5pro,
    ale ja nie polecam tego urządzenia. Mój egzemplarz po miesiącu przestał
    po prostu działać, a pani z działu pomocy technicznej Phottix Europe
    powiedziała, że nie może mi pomóc, bo pilot Strato został wycofany ze
    sprzedaży, ponieważ były z nim problemy.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

jednocześnie? to znaczy czy jednocześnie chcesz 'załączać' d700 + s5pro ?? :P
    jak tak to nie wiem...

------
    wg stron produktów wydaje mi się, że jeden kabelek działa i do d7xx i do s5pro..

"zestaw jest kompatybilny m.in. z następującymi aparatami:
    Nikon D700, D300, D200, D2Xs, D3, Fuji S5"
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIGGA Zobacz posta
    ...Mój egzemplarz po miesiącu przestał po prostu działać, a pani z działu pomocy technicznej Phottix Europe powiedziała, że nie może mi pomóc, bo pilot Strato został wycofany ze
    Czyli co- dostałeś nowego w ramach gwarancji? Czy to oznacza, że mam zapomnieć o tanim, zdalnym wyzwalaniu lampy? Czego teraz używasz do wyzwalania migawki aparatu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Czyli co- dostałeś nowego w ramach gwarancji? Czy to oznacza, że mam zapomnieć o tanim, zdalnym wyzwalaniu lampy? Czego teraz używasz do wyzwalania migawki aparatu?
    Wyzwalanie lampy jeszcze działało bez problemu, ale tylko w trybie manualnym.
    Nie reklamowałem tego ustrojstwa, bo go rozkręciłem i przerabiam dla własnych potrzeb.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Wyzwalanie lampy jeszcze działało bez problemu, ale tylko w trybie manualnym.
    Nie reklamowałem tego ustrojstwa, bo go rozkręciłem i przerabiam dla własnych potrzeb.
    Czekaj! Ja gdzieś przeczytałem, chyba na stronie jakiegoś sklepu albo na forum (nie naszym), że z zestawu Strato lampa odpalana jest tylko w trybie manualnym! Jeśli dobrze rozumiem: lampa zaczęła błyskać tylko w manualu a przed usterką błyskała u Ciebie we wszystkich trybach, tak? A co się tyczy wyzwalacza migawki: działał i działa nadal? Drążę temat bo wkurza mnie w Cleon II ten przydługi kabelek, w Strato, z tego co widziałem zdjęcia opisowe w sklepach, jest krótki, prosty. Z tym manualem to da się przeżyć bo przecież ustawić sobie można odległość oraz skompensować dodatnio lub ujemnie błysk, nieprawdaż? U mnie przede wszystkim ustrojstwo służyć ma jako wyzwalacz migawki, sporadycznie lampy (z czasem może się to by zmieniło)

Domyślnie

Lampa w trybie M, aparat w zasadzie w dowolnym
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Czekaj! Ja gdzieś przeczytałem, chyba na stronie jakiegoś sklepu albo na forum (nie naszym), że z zestawu Strato lampa odpalana jest tylko w trybie manualnym! Jeśli dobrze rozumiem: lampa zaczęła błyskać tylko w manualu a przed usterką błyskała u Ciebie we wszystkich trybach, tak? A co się tyczy wyzwalacza migawki: działał i działa nadal? Drążę temat bo wkurza mnie w Cleon II ten przydługi kabelek, w Strato, z tego co widziałem zdjęcia opisowe w sklepach, jest krótki, prosty. Z tym manualem to da się przeżyć bo przecież ustawić sobie można odległość oraz skompensować dodatnio lub ujemnie błysk, nieprawdaż? U mnie przede wszystkim ustrojstwo służyć ma jako wyzwalacz migawki, sporadycznie lampy (z czasem może się to by zmieniło)
    Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    Lampa w trybie M, aparat w zasadzie w dowolnym
    Tak, jak mówi Valwit, aparat w dowolnym trybie, lampa w trybie M i ustawiasz sobie na lampie moc błysku.
    Ja rozebrałem sobie te urządzenie, posprawdzałem miernikiem i doszedłem do wniosku, że wadliwy jest dwupozycyjny przycisk na nadajniku - do ustawiania ostrości i wyzwalania migawki. Na dniach wymienię sobie na jakiś inny przycisk i dam znać o rezultatach.

Ale i tak kusi mnie trochę pilot laserowy firmy Seculine.
    Be obscure clearly...

Talking

...Ale i tak kusi mnie trochę pilot laserowy firmy Seculine.
    To z Ciebie niezły elektronik! Napisz proszę czy ten upgrade poprawił jakość funkcjonowania.

Mały OT: Ciekawe kto odpowiedzialny jest za marketing u tego sprzedawcy?

Cyt.:
    "Piloty firmy Seculine są produkowane w Korei nie w Chinach (jaki inne tańsze piloty), dzięki temu ich jakość jest dużo lepsza od innych przy nieznacznie wyższej cenie."

dalej, cyt.:
    "Jeśli nie przekonały Państwa nasze argumenty, że są to najlepsze piloty na Allegro i naprawdę warto kupić właśnie pilot firmy Seculine to zapraszamy na nasze inne aukcje, gdzie znajdą Państwo właśnie te tanie piloty radiowe, gorszej jakości sprzedawane przez wszystkich innych sprzedawców na Allegro."

nie mogę się powstrzymać...LOL

Domyślnie

Phottix Strato N8 powinien pasować zarówno do D700, jak i Fuji S5pro,
    ale ja nie polecam tego urządzenia. Mój egzemplarz po miesiącu przestał
    po prostu działać, a pani z działu pomocy technicznej Phottix Europe
    powiedziała, że nie może mi pomóc, bo pilot Strato został wycofany ze
    hmmm... a ja właśnie kupiłem Strato :-/ Działa i mam nadzieję, że jednak będzie działał OK... zresztą jest gwarancja jakby co...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów