Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: który LowerPro

Domyślnie który LowerPro

już chyba wszystko przejrzałem i mam do wyboru:
    Computrekker AW
    Compurover AW

zastosowanie: laptop panoramiczny 15" + nikon d80 + 2 szkła + za pół roku 70-200/2.8 + lampa + grip

---

który z Nich byście polecali i dlaczego ?

pozdrawiam, Adrian.
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

Computrekker AW albo perspektywicznie od razu Plus

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Computrekker AW albo PLUS - oba zrobily ze mna z miliard kilometrow w roznych warunkach i dzialaja do tej pory, a zawsze byly pakowane na maxa (4-6 szkiel, 2-3 puszki, lap, kable, gadzety, itp). Jedne z moich lepszych zakupow

Domyślnie

Też ostatnio stałem przed tym wyborem, wybrałem CompuRover....

Wszystko zależy do czego ten plecak na służyć, CompuRover ma większą komorę na rzeczy nie koniecznie związane z foto a przydatne przy długich wypadach.
    Ja potrzebowałem plecaka na dłuższe wyjazdy gdzie oprócz aparatu i obiketywów zmieszcze kurtkę+polar+termos+kanapki. W takim zastosowaniu CompuRover się moim zdaniem sprawdzi. CompuTrekker ma ledwie zaznaczony przedział, a właściwie kieszeń na szpargały nie związane z foto.

Nie wiem czy do CompuRovera zmieścisz 70-200/2.8 spotkałem się z opiniami że nie...
    Darckar

Domyślnie

Mam CompuRover. Nikkor 80-200 wchodzi w pionie spokojnie, jednak puszka z zapietym tele juz raczej nie, choc pozioma przegroda miedy komorami jest wyjmowalna z tego co pamietam wiec jak sie chce to i puszka z zapietym tele wejdzie Do komory sprzetowej miesci sie sporo. Body z zapietym spacerzoomem, do tego jakies 3 szkla do wielkosci 80-200 , plus lampa plus 50mm. Komora na laptopa tez jest pokazna. spokojnie wlozysz tam nawet 17cali.
    Cos o czym moim zdaniem projektanci plecakow foto plus laptop zapominają, to miejsce na zasilacz do kompa, ew mysz. Nie wiem czy w computrekkerze jest na to miejsce.
    Rewelacyjne jets tez to, ze caly "insert" na sprzet mozna wyciagnac ze sprzetem, wlozyc do szafy, i odczepiajac przegrode miedyz komorami mozna miec ogromnie pakowny plecak juz niefoto.

Z minusów
    - rozmiar, ale w tym przypadku chyba oba wymienione sa plecakami duzymi.
    - na poczatku , zamek od komory sprzetowej ciezko "wyrabial zakrety" ale chyba potrzebowal sie troche ulozyc.

Fajnie, ze z compu mozna z niego wyjac pas biodrowy, nei jestem do tego przyzwyczajony i wyjalem na samym poczatku.choc przyznam, ze rpzy zaladowaniu do pełna tj. laptop plus sprzet plus podreczne przedmioty do gornej komory troche to wszystko waży i wtedy pas sie przydaje.
    Ostatnio edytowane przez skulinski ; 28-08-2009 o 11:26
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

no to tak computrekkera mogę zakupić za 270zł (oO) nowego ale problem mam teraz bo mam dużą baterię w lapku przez co jego grubość robi się od 4cm do 5,5cm przy samej górze (wąski pasek wystający od baterii).

czy te 4cm dla lapka to twarda wielkość której nie da rady się powiększyć jakoś? na ścisk?

i do tego w tym compuroverze to czy te 4,8cm to też twarda granica której się nie da upchąć z prawej czy to lewej strony w kieszeni na lapka tego "paska" od baterii przy lapku :/
    Ostatnio edytowane przez Anar ; 29-08-2009 o 00:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anar Zobacz posta
    no to tak computrekkera mogę zakupić za 270zł (oO) nowego ale problem mam teraz bo mam dużą baterię w lapku przez co jego grubość robi się od 4cm do 5,5cm przy samej górze (wąski pasek wystający od baterii).

czy te 4cm dla lapka to twarda wielkość której nie da rady się powiększyć jakoś? na ścisk?

i do tego w tym compuroverze to czy te 4,8cm to też twarda granica której się nie da upchąć z prawej czy to lewej strony w kieszeni na lapka tego "paska" od baterii przy lapku :/

a tak wygląda to co wystaje >>

Domyślnie

Do compu rovera powinno wejsc. nie wiem tylko czy czasem nie bedziesz na plecach czul ze jest wybrzuszenie. Nosilem w compuroverze starszego fujitsuSiemensa ktory byl dosc gruby. teraz mam tez takiego Della ale z normalna baterią. Jak bede mial chwile moge sprawdzic jakos czy wejdzie z grubszym elementem.

Swoja drogą mysleczy by nie sprzedac tego plecaka. Kupilem go jadac na wymiane studencką, teraz od roku leży w szafie nieużywany. w zasadzie man na koncie tylko kilka przelotów samolotem (i tu cenna informacja - plecak miesci sie w wymiarach bagażu podrecznego, na styk ale sie miesci , dzieki czemu mozna spokojnie wziac elektronike ze soba na poklad w jednym bagażu i nikt sie nie czepia. Jesli bylbys zainteresowany - wal na PW.
    Puszki i słoiki...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Z taka wystajaca bateria moze byc problem w Computrekkerze. Gabka jest twarda, chociaz wiadomo ze ma jakis margines upychalnosci ale takiego hartkoru chyba nie wciagnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów