Pierwszy raz w tej kategorii
Prosze o komentarze - konstruktywne i nie bić zbyt mocno
Pozdrawiam
Szukaj
Pierwszy raz w tej kategorii
Prosze o komentarze - konstruktywne i nie bić zbyt mocno
Pozdrawiam
Zenit/Kiev/Fuji/Nikon/Voigtlaender
Pozdrawiam Piotr Spek
Podstawowa sprawa - ostrość oczu, niestety wszelkie technikalia mogą paść, możemy je łamać, ale to zostaje. Nie wiem jak przy tych parametrach to zrobiłeś, że oczy nie są ostre - może to po prostu zły sposób skalowania? Poza tym nie jest źle, brak jakichś nachalnych błędów. Portret rozsądnie wykadrowany, dziewczyna uśmiechnięta (nawet jakby się powstrzymywała jeszcze), kolorki ok. Ale to jeszcze nie super liga, czego pewnie się spodziewałeśBrak jakiegoś wykończenia, czy to obróbkowego, czy kompozycyjnego, dynamiczniejszego kadru może, lub złapania klimatu. Tutaj światło nie oddaje nastroju.
Sie mOSAd czepia, a co innego ma w stopce(odnosnie oczu)!!!! Zdjecie jest miłe w odbiorze, modelka piekna, bez wymuszonego, czytaj, sztucznego usmiechu. Ja osobiscie patrze na zdjecie jak normalny smierttelnik, (chociaz mam o tym wieksze pojecie), nie jestem onanistom trzymajacym sie twardych zasad, (te trzeba łamać), ze ostrsoc tum, sram, tam, reka ucieta itp.... taka miałes wizje, ona do mnnie przemawia, zdjecia jest miłe w odbiorze, technicznie tez nic mu nie mozna zarzucić. Super portret!!! Pozdrawiam.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
Podoba mi się ten fragment! Mogę Cię cytować?
A swoją drogą, fajnie jak ktoś bezkrytycznie podchodzi do zdjęć, tylko autorowi to nic nie daje. Tam gdzie można, lepiej (według mnie) wskazać jakieś niedoskonałości niż po raz dwusetny pisać "super, tak trzymać, nic bym nie zmieniał!". Przenosząc to na inny grunt... Można małżonkę wychwalać, że świetnie gotuje i ciągle jeść niedoprawiony rosół, a można o tym porozmawiać (no chyba, że strach). Oczywiście są różne gusta i jeden woli niedoprawiony, a drugi zauważy każdą dodaną nutę smakową lub jej brak. No chyba, że kucharz nie chce słuchać uwag - wtedy milkniemy i prosimy o pomidorową lub o pieprz, sól, maggi, bazylię, chili..... Albo idziemy na zupę do baru. Oczywiście jeśli coś smakuje warto to podkreślić, żeby nie było, że tylko wiecznie narzekamy i aby rywal poznał nasz gust.
Zapomniałem dodać - zdjęcie ogólnie przyjemne i raczej udane![]()
Panowie - dzieki za komentarze - popracujemy nad kolejnymi fotkami z tego spotkania i wstawie do oceny
pozdrawiam
PS
Zapomniałem napisac ze zdjęcie mi sie też podoba - hi hi
Zenit/Kiev/Fuji/Nikon/Voigtlaender
Pozdrawiam Piotr Spek
[QUOTE=mOSAd;1433023]Podoba mi się ten fragment! Mogę Cię cytować?
czuje sie wyrozniony, ktos mnie cytuje....
A tak na powaznie, mam nadzeje mOSAd, ze nie poczułes sie urazony, jesli tak to sorry,,,
Ale odniosłem tą uwage do Twojej stopki, w tym zdjeciu oczy sa wystarczajce ostre, jesli nie to wskaż mi miejsce gdzie padla ostrość.
Po prostu wkurza mnie jak wiekszosc z naszych szanownych forumowiczów, trzyma sie sztampowo zasad, ktore ogolnie obowiazuja w portrecie, i zawsze czytam takie uwagi pod wstawianymi zdjeciami!!!! Ze reka, głowa, ucieta, ze kolory nie takie. Kazdy z nas ma własna wizje!!! Rozumiem uwagi odnosnie ekspozycji, swiatła, nie zadbania o tło itp, i z tym sie zgadzam, sam te słowa biore do siebie, dbam o to!!! I zawsze krytyka konstruktywna i ze zdrowym podejsciem do sztuki, (a taka jest fotografia) jest dla mnie waznym odnosnikiem. Ale tu odnosnie oczu nie miałes racji. Jeszcze raz sorki. Pozdrawiam.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
Skontaktuj się z nami