Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kuba...

Domyślnie Kuba...

Witam, czy taki kadr można zaliczyć do kategorii portretu? Kolor czy BW ? proszę o uwagi

1.

2.
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Portret niczego,cofnąłbym Go trochę,tylko znowu ten posiekany bokeh...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    Portret niczego,cofnąłbym Go trochę,tylko znowu ten posiekany bokeh...
    Chyba z mojego Nikkora lepszego nie wycisnę..., w planach zakup 50 mm 1.8

Domyślnie

To jest portret - w końcu masz ludzia na zdjęciu. W dodatku dobry portret. Kolor mi pasuje. W czarnobiałej konwersji można katomiast trochę pokombinować jak ktoś ma zapał i powalczyć z zieleniami w tle, tak by na przykład je wytłumić jeszcze troszkę, lub może zamglić bliki.
    50/1.8 da Ci lepszy bokeh? Oj jakoś śmiem wątpić, ale skoro tak mówisz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    To jest portret - w końcu masz ludzia na zdjęciu. W dodatku dobry portret. Kolor mi pasuje. W czarnobiałej konwersji można katomiast trochę pokombinować jak ktoś ma zapał i powalczyć z zieleniami w tle, tak by na przykład je wytłumić jeszcze troszkę, lub może zamglić bliki.
    50/1.8 da Ci lepszy bokeh? Oj jakoś śmiem wątpić, ale skoro tak mówisz...
    Dzięki za opinię, to jakie szkło daje lepszy bohen jakiś konkret poproszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Dzięki za opinię, to jakie szkło daje lepszy bohen jakiś konkret poproszę
    Hmm, zweryfikowałem swoją opinię, sądząc po zdjęciach dostępnych przez http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=42 50/1.8 ma wystarczająco dobry bokeh. To niezłe szkło. Pooglądałem trochę więcej i widzę, że ma lepszy bokeh niż wersja 1.4 - myślałem, że jest na odwrót, ale nigdy się nie przyglądałem zbytnio 50-tkom.

Domyślnie

Dzięki, no to dobrego, mam taką nadzieję, dokonałem wyboru co do zakupu następnego obiektywu.
    Fajny link, na pewno się przyda.

Domyślnie

W kolorze bardzo ładny portret.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Domyślnie

ladny portret, ja troche inaczej bym kadrowal-troche wiecej miejsca przed modelem bez ucietej dloni i broni , kolorki na +
    D700 +mb-d10 | D300 | D80 +mb-d80 | n24-70/2.8 | n85/1.8 | n70-300 VR | n18-135| sb900 +Pro flash bracket | 3x sb600 +dyf. lightsphere || Manfrotto190xprob & 804rc2||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krupcia22 Zobacz posta
    ladny portret, ja troche inaczej bym kadrowal-troche wiecej miejsca przed modelem bez ucietej dloni i broni , kolorki na +
    Dzięki za opinię, mam też inne ujęcie w kadrze poziomym, jak znajdę trochę wolnego czasu na obróbkę, to postaram się zaprezentować

Uprawnienia umieszczania postów