Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Cuda Pana Marka

Domyślnie Cuda Pana Marka

Czy mółgby ktoś mi doradzić jak osiągnąć efekt jak na tych zdjęciach:

http://marek.stan.getphoto.pl/index....geid=4&lang=pl

Chodzi mi konkretnie o to aby wydobyć, że tak powiem kolor z tła (nie jest całe czarne).

Czy to tylko kwestia rozstawienia powiedzmy dwóch softboxów, tło się doświetla samo, a później tylko zamalowywuje się na czarno to co zbędne, czy może to wyższa szkoły jazdy (większa liczba lamp) albo mnóstwo zabawy w PS?

Mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavel_9 Zobacz posta
    ... tło się doświetla samo, a później tylko zamalowywuje się na czarno to co zbędne...
    mniej wiecej dokladnie tak. dobrze ustawione lampy i pol kilo ps potem powinno zalatwic sprawe.
    Andrzej

Domyślnie

Shop. Oryginalnie tlo jest takie jak widac w najjasniejszych miejscach. Pozniej tylko (w Shopie) "posmarowane" burn'em w okolo. Czyli nie chodzi o to, zeby rozjasniac -- tylko przyciemnic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

hah - z tego co kojarze, to malo kto w aż takim stopniu posluguje się shopem, by uzyskać zdiecie...np. drugie w galerii "szał" to chyba częsci skladowe cos kolo szesciu roznych osób ze zdiec robionych w przeciagu kilku miesiecy...
    ot taka ciekawostka

Uprawnienia umieszczania postów