Szukaj
Dla mnie zdjęcie nie jest ciekawe. Jak na widoczek brak kolorów (jedynie kolorami można by coś tu zawalczyć). Jak na mgłę to za mało mgły w tak szerokim planie, nawet od razu jej nie dostrzegłem. Jak na wschód brak wschodu. Nie ma także nic ciekawego w odbiciu wody, żadnej ciekawej kompozycji, symetrii czy anty symetrii. Bardzo przeciętne szare zdjęcie. Ogólnie nic to zdjęcie nie wnosi, nie budzi żadnych emocji. Jak by to powiedzieć przy zdjęciu portretowym ani modelka ciekawa, ani chociażby ujęta w ciekawy sposób. Osobiście uważam, że w krajobrazie należy uchwycić niepowtarzalną kolorystykę lub niepowtarzalne zjawisko lub w ciekawy sposób sfotografować coś nieciekawego (tak że na przykład nikt w ten sposób na daną rzecz nigdy nie spojrzał). Oczywiście jak zawsze robin pisze jest to tylko i wyłącznie moje zdanie na temat tej fotografii i to że nie zamieściłem na forum nigdy żadnego swojego zdjęcia nie znaczy że nie mogę wyrażać opinii o innych a także nie znaczy że robię lepsze.
na wstępie odpowiem Ci tak - masz prawo mieć inny gust i masz prawo odbierać tę fotkę po swojemu
ja jednak nie zgodzę się z Toba w żadnej kwestii, kolorem jest nawet b/w tutaj są takie kolory jakie wygenerowała natura(z założenia nie chciałem zrobić landrynkowatej pocztówki), mgły doprodukować więcej nie mogłem (nie wziąłem ze soba maszyny) brak wschodu piszesz - ale nie on był przedmiotem zdjęcia (odsyłam do tytułu) mz. zdjęcie ma klimat i nie pretenduje na okładkę NG, jest jak wiele zdjeć na forum zdjęciem krajobrazu, liczę na to że oprócz mnie spodoba się jeszcze komuś, wiem ze nie wszystkim - starałem się je zrobić porawnie technicznie i mam nadzieję ze jakiś większych uchybień tutaj nie ma
z Twojego komentarza wynika ze szukasz zdjęć wybitnych, jednakże ja nie zaliczam sie do wybitnych fotografów, ja się tutaj uczę, dlatego radzę Ci znależć publikacje juz uznanych i cenionych autorów, dziekuję jednak za wizytę i wypowiedż
pozdrawiam![]()
No piknie! Fajnie i naturalnie o co wbrew pozorom wcale nielatwo. Musze jednak dodac, ze druga wersja jakby delikatnie stracila ma warstwach, o ktorych pisal swiatlo.
No cóż, moj gust pewnie nie jest zbyt wysublimowanybo ten obrazek bardzo mi się podoba.
Kadr i kolorystyka i emocje - wszystko na duży +
NIKON - system
Oczywiście można zawlczyć z kolorami całkiem możliwe że z takiego zawlczenia wyszedł bym nam jakiś zachód a nie wschód słońcaJak na widoczek brak kolorów (jedynie kolorami można by coś tu zawalczyć)![]()
Moim zdaniem kolory są i to bardzo fajne, łagodne stonowane i sadzę że kolorystykę która tu widzimy jest taka jaką można było zobaczyć tego poranka w tym miejscu.
Skontaktuj się z nami