Witam. Chcialem sie dowiedziec, na czym polega nieszczelnosc modelu D90? Czy jest mozliwosc usprawnienia jego szczelnosci?
Szukaj
Witam. Chcialem sie dowiedziec, na czym polega nieszczelnosc modelu D90? Czy jest mozliwosc usprawnienia jego szczelnosci?
| D90 | N AF-S DX 18-105 mm / 3.5-5.6 VR ED | Velbon CX-440
nie nadaje sie do robienia zdjęć w deszczu i przy dużej wilgotności
sam niestety nic nie uszczelnisz
| D90 | N AF-S DX 18-105 mm / 3.5-5.6 VR ED | Velbon CX-440
ja bym nie polecal zadnych pokrowcow ktore maja niby chronic przed deszczem. to sciema. wyjdziesz w mocnym deszczu przeleje Ci ten worek foliowy, albo duzo wilgoci dostanie sie do wnetrza korpusu a ze jeszcze bedziesz w tym czasie uzywal aparatu to 'usterka' gotowa.
d90 nie ma uszczelnien i nie nadaje sie do fotografowania w "ciezkich warunkach"
| korpus, optyka i pstryka |
Trahit sua quemque voluptas
"...przeleje... worek foliowy..." hmm. Znaczy, ze folia ma przemieknac, czy co? WIlgoc moze sie wszedzie dostac. Nie ma co ludzi straszyc bo jeszcze zalaminuja swoje lustra albo zapozycza sie i kupia ta obudowe za 5000zl zeby zdjecia przy kapusniaczku lub we mgle robic. Wieczorem tez moze nie robic bo wilgoc w powietrzu. Bez przesady.
fajny gadżetjednak nie warty takiej ceny
![]()
Ostatnio edytowane przez abiele ; 15-08-2009 o 22:08 Powód: edit
D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600
Moze silikonem
Robilem zdjecia w deszczu i wszystko ok.....jedyne co moze sie zdazyc to F-- no ale to typowe w tych aparatach....
Oczywiscie nie robie zdjec w ulewie (nie wystawiam aparatu bezposrednio na mocny deszcz)....lekki deszczyk przez chwile nie zaszkodzi!
Ciagnie kurz i wilgoc.....nie zapominajmy ze jest to wciaz amatorska puszka ze sporymi mozliwosciami![]()
Nikon http://greg77.com/
Również robiłem przy deszczowej pogodzie i F--- powtórzyło się kilka razy, wodą bym nie polewał ale nie przesadzałbym z tą nieszczelnością.
Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF
Ja robiłem w deszczu i w małym gradzie w górach. Zakleiłem taśmą izolacyjną dziurki na mikrofon i głośnik i dało radę. Żadnego takiego F--- i spółka. Taki pokrowiec foliowy, dostosowany do kształtu aparatu byłby jeszcze lepszy jako zabezpieczenie.
Skontaktuj się z nami