Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie D90 uszczelnienie

Witam. Chcialem sie dowiedziec, na czym polega nieszczelnosc modelu D90? Czy jest mozliwosc usprawnienia jego szczelnosci?
    | D90 | N AF-S DX 18-105 mm / 3.5-5.6 VR ED | Velbon CX-440

Domyślnie

nie nadaje sie do robienia zdjęć w deszczu i przy dużej wilgotności
    sam niestety nic nie uszczelnisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    nie nadaje sie do robienia zdjęć w deszczu i przy dużej wilgotności
    sam niestety nic nie uszczelnisz
    W deszczu to jeszcze mozna, jak sie zastosuje taki zewnetrzny, foliowy pokrowiec mocowany do zlacza lampy blyskowej. Widzialem cos takiego w necie. Mi sie rzadko kiedy zdaza robic fotki w deszczu. Myslalem bardziej o pyle i kurzu...
    | D90 | N AF-S DX 18-105 mm / 3.5-5.6 VR ED | Velbon CX-440

Domyślnie

ja bym nie polecal zadnych pokrowcow ktore maja niby chronic przed deszczem. to sciema. wyjdziesz w mocnym deszczu przeleje Ci ten worek foliowy, albo duzo wilgoci dostanie sie do wnetrza korpusu a ze jeszcze bedziesz w tym czasie uzywal aparatu to 'usterka' gotowa.
    d90 nie ma uszczelnien i nie nadaje sie do fotografowania w "ciezkich warunkach"
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szulif Zobacz posta
    ja bym nie polecal zadnych pokrowcow ktore maja niby chronic przed deszczem. to sciema. wyjdziesz w mocnym deszczu przeleje Ci ten worek foliowy, albo duzo wilgoci dostanie sie do wnetrza korpusu a ze jeszcze bedziesz w tym czasie uzywal aparatu to 'usterka' gotowa.
    d90 nie ma uszczelnien i nie nadaje sie do fotografowania w "ciezkich warunkach"
    "...przeleje... worek foliowy..." hmm. Znaczy, ze folia ma przemieknac, czy co? WIlgoc moze sie wszedzie dostac. Nie ma co ludzi straszyc bo jeszcze zalaminuja swoje lustra albo zapozycza sie i kupia ta obudowe za 5000zl zeby zdjecia przy kapusniaczku lub we mgle robic. Wieczorem tez moze nie robic bo wilgoc w powietrzu. Bez przesady.

Oszczędny w słowach Awatar abiele
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

fajny gadżet jednak nie warty takiej ceny
    Ostatnio edytowane przez abiele ; 15-08-2009 o 22:08 Powód: edit
    D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600

Domyślnie

Moze silikonem
    Robilem zdjecia w deszczu i wszystko ok.....jedyne co moze sie zdazyc to F-- no ale to typowe w tych aparatach....
    Oczywiscie nie robie zdjec w ulewie (nie wystawiam aparatu bezposrednio na mocny deszcz)....lekki deszczyk przez chwile nie zaszkodzi!
    Ciagnie kurz i wilgoc.....nie zapominajmy ze jest to wciaz amatorska puszka ze sporymi mozliwosciami

Domyślnie

Również robiłem przy deszczowej pogodzie i F--- powtórzyło się kilka razy, wodą bym nie polewał ale nie przesadzałbym z tą nieszczelnością.
    Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF

Domyślnie

Ja robiłem w deszczu i w małym gradzie w górach. Zakleiłem taśmą izolacyjną dziurki na mikrofon i głośnik i dało radę. Żadnego takiego F--- i spółka. Taki pokrowiec foliowy, dostosowany do kształtu aparatu byłby jeszcze lepszy jako zabezpieczenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pritchard Zobacz posta
    Witam. Chcialem sie dowiedziec, na czym polega nieszczelnosc modelu D90? Czy jest mozliwosc usprawnienia jego szczelnosci?
    Weź wiadro z żelem balistycznym i zanurz w nim aparat Albo zalaminuj.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów