piękne
Szukaj
uzmysłowiłes mi jakie są Twoje umiejętnosci, ale również prostą zalezność mianowicie to ze warto je posiadać aby tworzyć takie zdjęcia - szacun![]()
NIKON - system
widzę ze pokazanie nefa "zamurowało" wątek, fotka przestała się podobać !!!!![]()
przed pokazaniem tego nefa rozmawiałem z dwoma forumowiczami ze stazem, przestrzegali mnie przed tym twierdzac ze tak moze być - jednak mnie nie chodzi o notowania (gwiazdek na szczęscie już nie ma ), sądziłem ze wywołam jakąś dyskusję, ze będa pytania, ale widzę że wszystko jest jasne i oczywiste - wobec tego dodam tylko (oczywiscie cały czas mam na myśli młodych, początkujacych forumowiczów, starzy wprawieni w bojach znają to wszystko z autopsji) Kultenowi czy też Nemethowi nie muszę pokazywać nefa, sami niejednokrotnie zapewne robią z fotkami nie takie rzeczy - chcę jeszcze tylko dodać ze bardzo często jest tak ze nefy sa prawie na styk, drobne korekcje wystarczą ażeby zdjęcie stało się poprawne i dobre
akurat ta sytuacja jest trochę skrajna dlatego chciałem ją pokazać - równiez uzmysłowić tym wszystkim którzy nadal focą tylko w jpegu ile daje nef, ile zmian w programie mozna dokonać na nefie ażby zrobić w miarę dobre zdjęcie
na koniec ostatnia uwaga - pamietajmy o jednym jak widać na załączonym obrazku, liczy się efekt końcowy - nie wiedzielibyśćie nigdy jak wygladało to zdjęcie przed obróbką gdybym go nie pokazał
pozdrawiam serdecznie![]()
Może więc pokusiłbyś się Januszu o napisanie tutka o swoim sposobie dochodzenia od surowca do efektu na wzór Grudzinsky'ego. Dałoby to znacznie więcej wymienionym przez Ciebie "młodym adeptom", a i starsi też zawsze coś lizną.![]()
LED ZEPPELIN
Tu nie trzeba żadnych tutków, NX jest niezwykle prostym i intuicyjnym oprogramowaniem. Wszystko polega na odpowiednim wywołaniu rawa a potem to już gra świateł i cieni, dozowaniem kontrastu dzięki U-pointom z nieskończonymi możliwościami.
Skontaktuj się z nami