Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Na plazy.....

Domyślnie

ok . rzadko to robię, ale dla młodych adeptów fotografii, ażeby uzmysłowić im ile znaczy obróbka, wrzucam gołego nefa zamienionego tylko na jpga

pozdrawiam i czekam na komentarze

Domyślnie

"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

uzmysłowiłes mi jakie są Twoje umiejętnosci, ale również prostą zalezność mianowicie to ze warto je posiadać aby tworzyć takie zdjęcia - szacun
    NIKON - system

Domyślnie

widzę ze pokazanie nefa "zamurowało" wątek, fotka przestała się podobać !!!!
    przed pokazaniem tego nefa rozmawiałem z dwoma forumowiczami ze stazem, przestrzegali mnie przed tym twierdzac ze tak moze być - jednak mnie nie chodzi o notowania (gwiazdek na szczęscie już nie ma ) , sądziłem ze wywołam jakąś dyskusję, ze będa pytania, ale widzę że wszystko jest jasne i oczywiste - wobec tego dodam tylko (oczywiscie cały czas mam na myśli młodych, początkujacych forumowiczów, starzy wprawieni w bojach znają to wszystko z autopsji) Kultenowi czy też Nemethowi nie muszę pokazywać nefa, sami niejednokrotnie zapewne robią z fotkami nie takie rzeczy - chcę jeszcze tylko dodać ze bardzo często jest tak ze nefy sa prawie na styk, drobne korekcje wystarczą ażeby zdjęcie stało się poprawne i dobre
    akurat ta sytuacja jest trochę skrajna dlatego chciałem ją pokazać - równiez uzmysłowić tym wszystkim którzy nadal focą tylko w jpegu ile daje nef, ile zmian w programie mozna dokonać na nefie ażby zrobić w miarę dobre zdjęcie

na koniec ostatnia uwaga - pamietajmy o jednym jak widać na załączonym obrazku, liczy się efekt końcowy - nie wiedzielibyśćie nigdy jak wygladało to zdjęcie przed obróbką gdybym go nie pokazał

pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    widzę ze pokazanie nefa "zamurowało" wątek (...)
    Może więc pokusiłbyś się Januszu o napisanie tutka o swoim sposobie dochodzenia od surowca do efektu na wzór Grudzinsky'ego. Dałoby to znacznie więcej wymienionym przez Ciebie "młodym adeptom", a i starsi też zawsze coś lizną.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Może więc pokusiłbyś się Januszu o napisanie tutka o swoim sposobie dochodzenia od surowca do efektu na wzór Grudzinsky'ego. Dałoby to znacznie więcej wymienionym przez Ciebie "młodym adeptom", a i starsi też zawsze coś lizną.
    sorry ale z pewnych powodów nie mogę tego zrobić

Domyślnie

Tu nie trzeba żadnych tutków, NX jest niezwykle prostym i intuicyjnym oprogramowaniem. Wszystko polega na odpowiednim wywołaniu rawa a potem to już gra świateł i cieni, dozowaniem kontrastu dzięki U-pointom z nieskończonymi możliwościami.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    (...) Wszystko polega na odpowiednim wywołaniu rawa a potem to już gra świateł i cieni, dozowaniem kontrastu dzięki U-pointom z nieskończonymi możliwościami.
    Dokładnie tak samo jak gra na fortepianie - wystarczy w odpowiednim momencie uderzyć w odpowiedni klawisz.
    LED ZEPPELIN

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów