Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Turcja - Pamukkale

Witam, postanowiłem zadebiutować w tym dziale porcja wakacyjnych fotek z Pamukkale. Większość niestety robiona w pełnym słońcu, w biegu za przewodnikiem i w towarzystwie dzikich tłumów... bardzo ciekawy jestem Waszych uwag i opinii... dziękuję!

#8 - bonus architektoniczny

Domyślnie

Tak wiec:
    1 naswietlone ok.....ale dosc mocno sie wylewa w prawo....kadr malo ciekawy
    2 jest najciekawsze z nocnych MZ oczywiscie.....ale wylewa sie w lewo....
    3 leje sie w lewo! No i nuda...
    1-3 to moze byc fajna miejscoweczka.....ladne odbicie w wodzie....mysle ze mozna bylo to pokazac inaczej.....rozumiem ze biegales za przewodnikiem ale....eeech
    4. na nie!
    5 i 6 widzial bym szeroko w panoramie......
    7 na nie!
    8 na nie!

Jezeli uzywales statywu to nie patrz na ten bombelek od poziomu bo masz to co masz........! Staraj sie robic proste zdjecia albo chociarz je prostuj w sofcie.....
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dzięki, za statyw w 1-2 robiły słupki oświetleniowe więc pełnej kontroli nad kadrem nie miałem... reszta z łapki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirart Zobacz posta
    Dzięki, za statyw w 1-2 robiły słupki oświetleniowe więc pełnej kontroli nad kadrem nie miałem... reszta z łapki...
    Spoko....tym bardziej nalezy wyprostowac
    Pozdrawiam!

Domyślnie

o boszeee jak by powiedziała pewna znana osoba z tego że jest znana...

zdjęcia na nie, nie i jeszcze raz nie.

Zdjęcia w ogóle nie ukazują piękna tego miejsca. Kolorów, kontrastów, faktury skały i jej kształtów.
    Jeżeli to miało być "inne podejście do tematu" - to mnie to podejście w ogóle nie pasuje.
    Oglądając Twoje zdjęcia to miejsce w ogóle nie przyciąga mojej uwagi - a ja bylem w Pamukkale w 1995 r. i wiem jak tam jest pięknie (mam parę fotek ale niestety w wersji Kodak Gold).
    Na Twoją obornę mogę powiedzieć tylko tyle, że nawet z Twoich fot widać, że to miejsce zostało ZMASAKROWANE przez turystów...

Co do kwestii technicznych - to jest ich za dużo żeby je poszczególnie omawiać. Największa tragedia to 8-ka - najbardziej jadalna 2-ka.
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

kolega eldritch wszystko juz napisal co moglo byc napisane do tych zdjec

Domyślnie

może jeszcze jedno bardziej klasyczne

Domyślnie

sirat, abstrahując od fotek, mam pytanie...

kiedy Tyś tam był i czy na tarasach nie było w ogóle wody?
    i drugie pytanie czy na górze są tam jeszcze takie hotele zbudowane bezpośrednio przy pierwszych tarasach z basenami "wpuszczonymi w te tarasy"?
    i czy po całej skale można chodzić czy już nie? oraz czy w butach czy bez?
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Odpowiadam na pytanka:

- zdjęcia robione 3 tyg. temu. Akurat na tych zdjęciach, które dałem wody nie ma / jest słabo widoczna - większość tarasów jest sucha, a przepływ jest sztucznie regulowany
    - tych hoteli już nie ma (chyba że nie zauważyłem ale to mało prawdopodobne)
    - chodzi się po ograniczonym obszarze bez bucików, strażnicy dosyć pilnie pilnują; dodatkowo można spacerować po obrzeżach drewnianymi pomostami

Może w rewanżu jakieś uwagi techniczne dotyczące 1-2 fotek?! Co bym następnym razem lepsze zrobił Dzięki...

Art

Domyślnie

Kolejna odsłona tureckiej przygody - tym razem Ortakent... może te bardziej przemówią do gustu i będą godne krytyki

dziękuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów