Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Hmmm, trochę dziwne, czemu tylko na jednej baterii ??

Domyślnie

edit
    w popzednim poscie chodzilo mi o styki w bagnecie

wracajac do Twojego problemu czytalem , jezei to sie dziej tylko na jednej bateri to ja wywal

kiedys czytałem o takim problemie, ze mniej wiecej po 6-9 mies. po uzywaniu org aku, cos tam sie w nim moze pozmieniac (nie pamietam juz dokladnie co) i aparat tak sie moze zachowywac, ja bymm tej bateri nie zuywal poprostu, ale moze to tez byc poczatek problemu, w moim przypadku tak wlasnie bylo z d200, napierw jeden a aku, a potem obojetnie jaki

ten aku moze poprostu np sie zwierac pod obciazeniem w d300, a innym korpusie nie
    tak czy inaczej nagle i czeste przerwyw zasilaniu elektroniki nie sa wskazane, wiec nie ryzykuj dalej z tym aku
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 07-08-2009 o 12:43

Domyślnie

Wywalał go nie będę, bo przerzucę do d90 - tam chodzi ok (póki co). Ech trza nowy kupić, na allegro jakieś duże te ceny, wydawało mi się że płaciłem rok temu 150zł a teraz ponad 200zł... ciekawe.

Domyślnie

powiem szczerze , ze ja przygode z orginalnymi aku nikona zakonczylem dwa lata temu, kiedy chinczyki okazaly sie lepsze, dluzej trzymaly i wolniej sie zuzywaly, szkoda placic za napis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    powiem szczerze , ze ja przygode z orginalnymi aku nikona zakonczylem dwa lata temu, kiedy chinczyki okazaly sie lepsze, dluzej trzymaly i wolniej sie zuzywaly, szkoda placic za napis
    do czasu aż wyślesz aparat na gwarancji do serwisu... a serwis ze wzgledu na stosowanie zamienników odmówi naprawy gwarancyjnej.
    A łatwo to sprawdz i równie łatwo odmówi naprawy gwarancyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    do czasu aż wyślesz aparat na gwarancji do serwisu... a serwis ze wzgledu na stosowanie zamienników odmówi naprawy gwarancyjnej.
    A łatwo to sprawdz i równie łatwo odmówi naprawy gwarancyjnej.
    sorry, ale jak dla mnie to urban legend

nie mowię, że nie trafiaja sie paści, ale sa zamienniki renomowanych firm, lub wyprobowane chinczyki

możesz dostarczyc jakiś konkretnych argumentów dot. swojego posta?

bardzo inetresuje mnie np. jak można sprawdzić jaki akumulator był uzywany do zasilania aparatu
    (nie mylić z okresleniem przyczyny awarli poprostu w zasilaniu zewnętrznym), szczególnie w uszkodzonym bloku zasilania ?

PS
    Moze jeszcze mozna sprawdzić jakich uzywało sie paluszków w gripie podczas ostatniej sesji?
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 07-08-2009 o 16:15

Domyślnie

Nie sprawdzą, nie ma szans a po roku gwarancja i tak już mija moje d300 ma 1,5roku więc aku bez znaczenia - byle nie wybuchało w trakcie ładowania czy też pracy - bo takie opowieści już słyszałem, nawet widziałem kiedyś fotę baterii po eksplozji

Domyślnie

też ją widziałem, ale może to był czarny PR

Domyślnie

A moze przy okazji tej dyskusji pociągniemy wątek zamienników? Możecie polecić jakieś konkretne sprawdzone? Typowe chińczyki czy coś markowego? ale nie z logo nikona?
    ex d70s + 18-70DX, obecnie jakiś olek żonowy (E-510) bleee...
    zbieramy kase i czytamy

Domyślnie

Sprawdzą na 100%.
    Ktoś ostatnio na warsztatach NKP opowiadał o odmowie naprawy ze względu na stosowanie zamienników.

A powiedzcie mi jak to jest: kupujesz aparat (D300) za 5000 a żałujesz na oryginalną baterię dodatkowych 50-70 pln.
    To trochę jak kupić mercedesa i założyć opony dębica, albo wlać olej lotos...... wg mnie trochę mija się z celem.

Także ja osobiście nie polecam zamienników żadnych.
    Ale to dyskusja stara jak istnieją zamienniki, więc będą różne opinie i nie da się jednoznacznie roztrzygnąć problemu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów