Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie D300 problem z zasilaniem

witam
    mam taki problem z moim D300:
    ostatnio kilka razy przy w pełni naładowanej baterii pokazała się kontrolka że bateria się wyczerpała i aparat jakby zawiesił się tzn przycisk on/off nie zadziałał.
    sytuacja ustabilizowała się po wyjęciu i włożeniu baterii.
    sytuacja powtórzyła się przy zupełnie innej baterii
    ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
    ###

Domyślnie

dead battery syndrome, czasem sie zdarza nikt nie wie dlaczego

dosc szeroko opisywany temat

Domyślnie

Potwierdzam
    Troszkę gratów w ciężkiej torbie....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    dead battery syndrome, czasem sie zdarza nikt nie wie dlaczego

dosc szeroko opisywany temat
    wszystko spoko
    tylko że problem pojawia się w jednym aparacie (d300) a mam 3 różne baterie z którymi pracował i strzelam że problem nie leży po stronie baterii.
    do tego wszystkie te baterie działają z dwoma d80, i nigdy nie było takich "zawieszek"
    a z tego co poczytałem o "dead bat ..." to tak zrozumiałem że bateria jest jakby wyładowana i aparat nie chce sie włączyć
    a w moim przypadku po wyjęciu baterii i włożeniu jej na nowo do aparatu wszystko działa ok i po sprawdzeniu stanu baterii jest np tak jak było dalej 87%
    trochę to pogmatwałem, ale nie wygląda mi to na "dead bat ...." tylko na coś trochę innego
    ###

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

o i jeszcze doczytałem o dbs:
    'Firmware wersja 1.03 rozwiazuje ten problem."
    sprawdzę i dam znać
    ###

Domyślnie

Raczej firmware 1,1 ponoć miał to rozwiązać, ale u mnie jest np. taka sytuacja, że na starym nic się nie działo, a na nowym wgranym jakoś w styczniu czy lutym dopiero miesiąc temu pojawił się problem z syndromem baterii zauważ, że jak poruszasz trochę mocniej szkłem to się pojawia, jakby coś ze stykami, ja przeczyściłem ale nie pomaga, styki baterii też czyściłem generalnie raz w tygodniu mi się pojawia problem wystarczy wyciągnąć na chwile baterie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dokładnie u mnie to samo, mam 1.1 i czasami występuje ten problem, no cóż...
    Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
    Pozdrawiam, Kamil

Domyślnie

Ja mam 1.1 i problem zaczął występować jak podpinałem mu sigmę 100-300 f, 4 wcześniej na nikkorach nic się nie działo, przeczyściłem styki baterii i obiektywu i na razie od dwóch - trzech tygodni mam spokój, ale było to strasznie upierdliwe i najczęściej zdarzało się przy kierowaniu zestawu w dół

Dajcie znać, przy jakich obiektywach pojawia się ten problem
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-08-2009 o 19:12

Domyślnie

Ja coś ostatnio odkryłem syndrom padniętej baterii wyskakuje tylko na jednym akumulatorze a mam ich 3 (wszystkie oryginały). Bateria, która okazuje się wadliwa na d300 chodzi doskonale na d90 i d80 bez problemów ;/ testuje od kilku dni intensywnie wszystkie baterie i body - za każdym razem wychodzi tak samo ;/

Domyślnie

to sa raczej styki w obiektywie, ja miałem tak w d200, tez myslalem ze to DB syndrom, ale okazało sie, że styki.

wygląda na to, że musisz udac sie z tym do "gumisów" na ul.Postepu

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów