Dziś zrobiłem test ostrości mojej 50 z D90 i niestety ma FF.... Korpus i 50 na gwarancji czy w takim razie mogą mi to skorygować?
Szukaj
Dziś zrobiłem test ostrości mojej 50 z D90 i niestety ma FF.... Korpus i 50 na gwarancji czy w takim razie mogą mi to skorygować?
Jak zawsze za mało.
no mi się wydaje - że nie mają wyjścia ... ale sprawdź jeszcze dokładnie to - tak żeby nie było wątpliwości - i wrzuc jakies linki do zdjec testowych![]()
idz chlopie zdjecia robic a nie testy!!!![]()
No właśnie wcześniej robiłem było ok teraz jest lipa 50 raz mi upadła i się boję że cuś sp#$%@~! Chyba, że af tak nie trafia...
Jak zawsze za mało.
No jak "#$%@~!" to może być uszkodzenie wewnętrzne obiektywu a nie ff. Nie wiem, czy regulacja w serwisie coś da. Pamiętaj też, że jak przestawisz puszkę na jeden obiektyw to z pozostałymi może być "#$%@~!"
Ja bym sprawdził najpierw body z innymi obiektywami.
Tutaj jest... podpis
Po pierwsze to sprawdz obiektyw z innym body, PODSTAWA.
== Tylko spokój może nas uratować(...)!! ==
D70s + N18-70, N35/1.8G, Metz 48 af-1, Tamrac System 3 + dużo chęci, mniej talentu, jeszcze mniej czasu...
ja też mam czasem ff na przysłonie 1.8;p łapa mi sie trzęsie i nie tam gdzie chce ostrośc pójdzie;p ale przy f 2.5 jest okhehe..
a tak serio, skoro było przed upadkiem ok, to nie wiem czy ci serwis uzna taką wadę
d80, nikkor 18-105, nikkor 50mm f 1.8
Kurde wcześniej testowałem na linijce i widać chyba ciężko af tam ostrzy. Dziś wydrukowałem tablice testową i na kilka strzałów wszystkie ok nawet z ręki. Więc to af nie w każdej sytuacji daje sobie radę...
Jak zawsze za mało.
Skontaktuj się z nami