Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: D90 ustawienia

veroniQ
    Gość

Domyślnie D90 ustawienia

Jak już pisałam wcześniej jestem bardzo początkująca, sprawiłam sobię niedawno Nikona D90 i jak narazie próbuje się z nim oswoić. Mam pewnien problem a mianowicie mój nikon robi słabe zdjęcia że tak powiem, jest to zapewne wina złych ustawień ( których nie umiem zmienić ). Nie mogę ustawić przetwarzania obrazu ponieważ wyskakuje mi - ta opcja jest niedostępna przy bieżących ustawieniach. trochę jestem zdesperowana ;/

Domyślnie

Zacznij od dokladnego przeczytania instrukcji dostarczonej z aparatem i na początek z trybów tematycznych.

Kiedyś słyszałem takie stwierdzenie: "...jak już wszystkie metody zawiodą trzeba przeczytać instrukcje obsługi..."

Później np. to: http://forum.nikon.org.pl/showthread...ght=ustawienia

veroniQ
    Gość

Domyślnie

Ta instrukcja mnie przeraża xD
    No cóż stwierdzenie jak najbardziej sie mnie tyczy z racji mojej "desperacji" chyba wkońcu będe się musiała zapoznać z instrukcja.

Domyślnie

Ogólnie rzecz ujmując, dobrze przeczytać tą instrukcję - po co kupować drogi aparat, gdy się nie zna choćby połowy jego funkcji?

Odpowiadając na Twoje pytanie: żeby mieć dostęp do przetwarzania obrazu musisz wybrać jeden z trybów na pokrętle: P, S, A lub M. Na "Auto" nie zadziała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez veroniQ Zobacz posta
    Ta instrukcja mnie przeraża xD
    No cóż stwierdzenie jak najbardziej sie mnie tyczy z racji mojej "desperacji" chyba wkońcu będe się musiała zapoznać z instrukcja.
    Jak zafumdowałaś sobie taki aparat to niestety trochę trzeba będzie poczytać a z efektów będziesz naprawdę bardzo zadowolona
    Jak to powiadają nie ma miłości bez bólu

veroniQ
    Gość

Domyślnie

Ale jak mam być szczera to bym sie nie spodziewała że tak trudno będzie
    Drogis dziekuje Ci bardzo, az mi głupio bo niby to takie wsumie proste sie wydaje ;/ no nic to przyjdzie mi studiowac instrukcje
    Dziekue wam bardzo

Domyślnie

vera jesli chcesz mogę się z tobą zamienić dam ci D40 o wiele prostszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez veroniQ Zobacz posta
    Ale jak mam być szczera to bym sie nie spodziewała że tak trudno będzie
    Przynajmniej to się chwali Szczerość to rzadko obecnie cecha Niestety lektura instrukcji obsługi na początek. Nie martw się, powoli jak poznasz aparat zdjęcia będą coraz lepsze. Cierpliwości wszystko przyjdzie z czasem.

Oszczędny w słowach Awatar abiele
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

VeroniQ, przejrzyj ten wątek:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread...ght=ustawienia
    I wypróbuj ustawienia zaproponowane przez innych użytkowników D90. Przetestuj różne warianty, a na pewno znajdziesz ustawienia najbardziej odpowiadające Twoim oczekiwaniom.
    D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600

Uprawnienia umieszczania postów