Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    Oszczędny w słowach Awatar Wojciech
    Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Nowy Netbook Toshiba

Co sadzicie o nowym laptopie Toshiby:

Toshiba NB200-10Z Satin Brown

http://www.komputronik.pl/index.php/...tin_Brown.html

Jako fan sprzetu Toshiby zastanawiam sie nad kupnem, ultramobilnosc ma najwazniejsze znaczenie bateria 6 cell, wdlug producenta ma trzymac 9 h,
    czy moze cos innego polecacie z netbookow.

Czekam na jakies opinie.

Pozdrawiam Wojtek
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojciech Zobacz posta
    Co sadzicie o nowym laptopie Toshiby:
    Nie rozumiem, jaki jest sens produkować NETbook który nie ma ani modemu GSM ani złącza PCCard do wsadzenia takowego.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Podzielam zdanie Tom01. Kupowanie Netbooka bez modemu GSM zupełnie nie ma sensu. Wątpliwy jest również sens kupowania tego typu sprzętu za ponad 2k, no chyba, że cały czas przebywasz "w drodze"...

Domyślnie

Za 2800zl jest Acer Timeline, ktory moze i jest wiekszy od Netbboka, ale niewiele ciezszy, a mozliwosci ma o niebo wieksze.

Netbooki maja IMHO sens przy cenie do 1200-1300zl (a najlepiej ok. 1k zlociszy, nawet bez wbudowanego GSM przy tej cenie - mozna modem na USB dokupic), im wyzej, tym bardziej ten zakup przestaje miec sens.
    2 tysiace bym w zyciu za netbooka nie dal.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Dominum
    Gość

Domyślnie

i czym tu się zachwycać? za 1800 mogę mieć netbooka którego bateria trzyma 10 h
    Asus seashell

Albo za 2000 tys 13 cali notebooka, o trochę ponad pół kilo cięższego, a z 2 rdzeniowym procesorem, 3 GB ram i normalną kartą a nie jakimś pseudo-bublem :
    Toshiba 13,3 cala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominum Zobacz posta
    i czym tu się zachwycać? za 1800 mogę mieć netbooka którego bateria trzyma 10 h
    Asus seashell
    Trochę te czasy podawane przez Asusa, są zbyt optymistyczne. Testowałem netbooki HP i deklarowane 5 godzin na większym akumulatorze jest bez problemu. Testuję Asusy i z deklarowanych 7 godzin jest niecałe 4. Lipa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Wojciech

no tak zgadza sie jestem ciagle w drodze srednio to mi wychodzi w ciagu roku okolo 6 mcy w podrozyi baterie musze miec super a nie jakas mala, widzialem nb 100 toshiby naprawde wyglada bardzo dobrze ale bateria trzyma wedlug producenta 3.5 czyli bnaprawde bedzie 2.5 , agadzam sie modem 3g czy tam te gsm to priorytet takze ale do czego bede uzywal tej karty - PCCard

pozdrawiam
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie rozumiem, jaki jest sens produkować NETbook który nie ma ani modemu GSM ani złącza PCCard do wsadzenia takowego.
    Zależy.
    Ja mam już od jakiegoś czasu Eee901 (bo był najmniejszy), który oczywiście modemu nie ma.
    Nawet miałem ochotę mu go dolutować, ale... skoro łączę się mobilnie (pomijam dom czy inne miejsca gdzie mam wifi) przez przez komórkę, to robię to po prostu przez bluetooth. I tyle. W tym momencie przestałem planować jego dolutowanie
    I niech mi ktoś nie mówi, że to żre prąd - nawet jeśli, to telefoń można naładować wszędzie - ładowarka samochodowa to 10-20pln (moja była za 9.90).
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie netbook

Teraz tak no zgadzam sie ale teraz tak w norlmalnym lapku nie mam tej dziownej karty pcmcia i w sumie pewnei teraz tez bym jej nie uzywal
    tom1 dzieki za sugestie na PW ale ta toska kosztuje 9 tys czad co ale cena hehe,
    pomysle takze nad tym modelem HP mini 2140 niby pancerny jest ale czytalem chyba test na notebookcheck.pl ze grzeje sie jak piecyk zimowy, ok
    pozdrawiam
    czekam na jakies ewentualne sugestioe co dop zakupow.
    Myslalem nad samsung NC 120
    samsung NC 10
    toshiba nb 100 + 3g
    Toshiba NB 200 - wiem wiem droga
    Regards
    Wojciech

Uprawnienia umieszczania postów