Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: notebook-wybór

Domyślnie

pebees: Jak tak sobie czytam to się zastanawiam: co ci ludzie robią z tym sprzętem? Od dawna jestem zdania, że ludzie powinni mieć prawo jazdy na komputer.

pdzran: Jeśli chodzi o design to IBM, Dell, ... to troszke konserwatywne firmy. Potwierdzam, choć dla mnie ta cecha jest najmniej istotna.

pebees
    Gość

Domyślnie

ruffio - ten sprzęt, o którym ja piszę, był używany tylko biurowo, w miejscu pracy, tak jak by to był zwykły stacjonarny komputer. Po prostu albo były to wady sprzętu i pech, albo, co mi się wydaje bardziej prawdopodobne - ogólny spadek jakości wszystkiego, co jest na rynku.

Domyślnie

I jeszcze jedno. Nigdy nie kupuję "najlepszych" konfiguracji określonego modelu notebooka. Te dodatkowe megacośtam i gigacośtam potrzebują wiecej energii. czyli zasilacz musi pracować w dużo trudniejszych warunkach. Jeśli potrzebują one więcej energii, to wydzielają wiecej ciepła i wszystko się jeszcze bardziej grzeje. Popracuje takie cudo przez jakiś czas, aż zastrajkuje. O tym też trzeba pamiętać.
    Jacek

Domyślnie

wszystko sie psuje. nie piszę o otarciach obudowy. koledze po 2 latach padła toshiba - zależało mu na markowym. mi teraz po 1,5 roku padł właśnie HP nx5000 - wspominany przez Hati wczesniej jako mało awaryjny model.
    Od ciągłego podłaczania urządzeń poluźniły się gniazda USB. Aż padły w ogóle. Ich ponowne przylutowanie nic nie dało. Padło coś dalej, ale zabrałem go z serwisu, bo nie mogę zostawić laptopa na parę dni, musze przedtem zgrać dane na zewnetrzny dysk. Laptop (bez USB) normalnie działa. Zobaczymy jaka bedzie diagnoza. Boję się, że płyta główna.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jesli USB porty to na stowe plyta glowna. Nie wymieniaja w serwisie tylko samych portow.

Napisalem ze nx5000 bo jak na setki zglaszanych awarii Notebookow ten nie wystepuje tak czesto jak np. nx6110 lub nc6220 oraz nc6000. Nie oznaczalo to ze sie nie psuje w ogole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hati Zobacz posta
    Napisalem ze nx5000 bo jak na setki zglaszanych awarii Notebookow ten nie wystepuje tak czesto jak np. nx6110 lub nc6220 oraz nc6000. Nie oznaczalo to ze sie nie psuje w ogole.
    Pisałem wcześniej o fatalnej jakości HP Compaq. W większości to właśnie nc6220 i nc6230.
    Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 09-10-2006 o 03:10
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    dzięki Panowie
    miałem toshibe, Hp, Della i z żadnym nie było kłopotów.
    Potrzebuję cos mobilnego, wyprawowego, na zasadzie nootbook w samochodzie, przejrzenie, zgranie itp.
    jeszcze raz dzięki
    a jurgen jakos milczy, wiec moze juz po temacie. Od siebie dodam, ze jesli przeznaczenie tylko tak jak
    wyzej to naprawde jedyny słuszny - IBM T4x - i to polecam uzywany, ale z pewnego zródła. W zaleznosci
    od checi wydania kasy - T40 - na centrino 1,5 - 1,7 do T42/3 - z centrino 1,86 i szybszym taktowaniem pamieci.
    Grafika oddzielna lub zintegrowana. Matryca - matowa, i świecaca tak że nic nie dorówna jej w cenie do 9tys zł.
    Jakbys miał monitor duze kąty, jasny. Podswietlenie klawiatury. Doskonała karta WiFi - chodzi tam gdzie inne już
    nic nie widzą. Kupiłem z gwarancją - 1GB RAMu, tytan, 2.2kg wagi klawiatura "szorstka" rewelacyjna w eksploatacji.
    Super cienki - 26mm, lekki - 2,2 kg tytanowo-magnezowa obudowa nie do zniszczenia, metalowe zawiasy - można
    nim gwożdzie wbijać i nie bedzie sladu . 3.5h na baterii zwykłej, a kupiłem używany - a są i wieksze baterie.
    Za 3,5-do 4,5 to kupisz w takim konfigu ze głowa mała. I oczywiscie z VAT lub bez i z gwarancją- np: http://promobile.pl/

Cytat Zamieszczone przez Hati Zobacz posta
    Jezeli chodzi o Notebooka nx7400.
    Jest on skierowany do klientow chcacych posiadac dosc mocny sprzet pod wzgledem Hardware oczywiscie, oraz mobilnosci. Wazy on okolo 2,5kg, takze mzsle ze to nie duzo.
    NX oznacza rowniez ze jest to klassa extra (lepszy od NC, gorszy od NW (chodzi o Hardware).
    Co do HP i innych nowych tanich - lustrzane matryce, zaistniały z mody na multimedialność noteboków,
    niestety kosztem mobilności. W ciemnym pokoju film sobie ogladniesz, ale w samochodzie na lustrzanej
    matrycy nic nie zobaczysz.

HP nx7400 reklamowany jako DuoCore to chwyt marketingowy. Dwurdzeniowe procesory mobilne zaczynaja
    sie od kodu T2300 a nie 2050 czy 2250. To niestety nieuczciwe posunięcie wobec niezorientowanego klienta.
    To juz lepiej zwykłe centrino 760-790. I nie celeron - to jakis archaiczny wynalazek, w obecnych czasach nie
    wiem dla kogo Nie oszczedny, nie wydajny - po prostu muzeum.
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 09-10-2006 o 16:42

Domyślnie

DZIEKI PANOWIE
    Sprawa jest w toku
    Dzięki Krzysztofie
    pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    HP nx7400 reklamowany jako DuoCore to chwyt marketingowy. Dwurdzeniowe procesory mobilne zaczynaja
    sie od kodu T2300 a nie 2050 czy 2250. To niestety nieuczciwe posunięcie wobec niezorientowanego klienta.
    To juz lepiej zwykłe centrino 760-790. I nie celeron - to jakis archaiczny wynalazek, w obecnych czasach nie
    wiem dla kogo Nie oszczedny, nie wydajny - po prostu muzeum.
    T2250 to też Core Duo, ale z szyną 533Mhz a nie 667, jak T2300 i wyższe. Screenshoty z Cpu-z też pokazują że to Yonah (czyli kodowa nazwa Core Duo). Fakt, Intel się do niego chyba nie przyznaje bo na ich stronach nic się o tym nie znajdzie
    Pozdrawiam
    Przemek

Domyślnie

Polecam Delle z serii Lattitude Dcośtam.. Parametry można sobie dobrać
    wedle uznania, za to matryce SXGA doskonale się kalibrują i oferują rozdzielczość
    słuszną nawet do zaawansowanych prac ze zdjęciami..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów