Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Kawałek Chorwacji

Domyślnie

Przyjemne swiatelko, ladnie zagralo. Kadr moglby byc lepszy troche, ale nie jest mz zle. Za to plama na matrycy nieladna.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Plamka niestety to syf w obiektywie - do czyszczenie idzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafaello27 Zobacz posta
    Zdjecie.....kolorystycznie ladne....
    A plamka to syf w obiektywie??? Jestes pewien....klasyczny syf na matrycy!
    Kto powiedzial tobie ze to syf w obiektywie??? Bedziesz za to placil?

Domyślnie

Jest taki badziew w szkle, ale na matryce dawno nie spoglądelem. Zobacze i napisze

Domyślnie

badziew w szkle raczej nie powoduje takiej plamki.....sam mam jakies paproszki i na zdjeciu golym okiem nic nie widac.....na moje to jest paproch na matrycy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    badziew w szkle raczej nie powoduje takiej plamki.....sam mam jakies paproszki i na zdjeciu golym okiem nic nie widac.....na moje to jest paproch na matrycy
    Zgadzam sie, zabrudzenia na obiektywie nie powinny powodowac plam o tak wyraznych, ostrych brzegach, raczej zamglenie. To wyglada na syf na matrycy po prostu.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Ładne kolory, światełko ładnie zagrało!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

światełko bardzo fajnie zagrało - i to duzy plus tego zdjęcia. Kadrowo bez szału, swiatło nadrabia

Domyślnie

Będąc świadomym tego syfka , trzeba było go na etapie obróbki usunąć
    Jeżeli chodzi o samą fotografię to tak jak napisali koledzy wcześnie - światło gra tu pierwsze skrzypce. Sam kadr jednak nie trafiony. Jako motyw główny można było wykorzystać w całości te wiklinowe parasole

Będąc świadomym tego syfka , trzeba było go na etapie obróbki usunąć
    Jeżeli chodzi o samą fotografię to tak jak napisali koledzy wcześnie - światło gra tu pierwsze skrzypce. Sam kadr jednak nie trafiony. Jako motyw główny można było wykorzystać w całości te wiklinowe parasole
    Jeśli chodzi o obróbkę to poleciłbym wyciągnąć trochę życia z wody i lekko podostrzyć bo mam wrażenie, że ostrości tu ciutkę brakuje.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów