Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Idzie noc.

Domyślnie Idzie noc.

Gapiąc się na migające światełka na szczytach odległych elektro-wiatraków postanowiłem poświęcić sześć sekund krajobrazowi...

Zapraszam.
    LED ZEPPELIN

kulten
    Gość

Domyślnie

Obawiam się, że zgarniesz cięgi .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Obawiam się, że zgarniesz cięgi .
    Nie ma problemu, byle konstruktywne. Bardzo chętnie widziałbym Ciebie pierwszego...
    LED ZEPPELIN

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Nie ma problemu, byle konstruktywne. Bardzo chętnie widziałbym Ciebie pierwszego...
    Jestem nieobiektywny w przypadku zdjęć sylwetkowych i dodatkowo bez pierwszego planu, na którym by się coś działo. Wiesz co mam na myśli teraz .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Jestem nieobiektywny w przypadku zdjęć sylwetkowych i dodatkowo bez pierwszego planu, na którym by się coś działo. Wiesz co mam na myśli teraz .
    Wiem, wiem... Problem w tym, że nie miałem pod ręką dobrych kandydatów na plan pierwszy i uznałem, że kołująca, rozmazana sześcio-sekundowym czasem woda będzie odpowiednim surogatem. Poza tym fotkę popełniłem 13 minut po północy i trudno mi było oczekiwać prawidłowego wyciągnięcia szczegółów w niedoświetlonych drzewach i krzaczorach położonych o 150-200 m. ode mnie, na drugim brzegu Odry.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jak dla mnie niestety nic tu się nie dzieje, a dodatkowo jakby poruszone. Ot taki pstryk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Poza tym fotkę popełniłem 13 minut po północy i trudno mi było oczekiwać prawidłowego wyciągnięcia szczegółów w niedoświetlonych drzewach i krzaczorach położonych o 150-200 m. ode mnie, na drugim brzegu Odry.
    I całe szczęście, że nie próbowałeś takich sztuczek
    Patrząc na fotografię chyba wiem o co Ci chodziło, co chciałeś pokazać. Szkoda tylko, że drzewa wyszły jakoś tak średnio
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

zdjecie nie jest złe.
    Drzewa sa poruszone -cóz długa ekspozycja ma plusy dodatnie i ujemne. Ale az tak nie boli mz.
    Ale zdecydowanie przekadrowałbym do panoramy, pozbywajac sie pierwszoplanowej wody, oraz ozywilbym nieco te przygaszone kolory.

Poza tym to jest taki klasyczny kadr do szaleństw w obróbce. Sprobuj np połozyc na tym zdjeciu np warstwę zielono-czerwonego gradientu z małym kryciem...

No i przed publikacja przekonwertuj do sRGB.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    zdjecie nie jest złe.
    Dzięki za słowa otuchy. Drzewa są poruszone przez wiatr.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    zdjecie nie jest złe.
    Drzewa sa poruszone -cóz długa ekspozycja ma plusy dodatnie i ujemne. Ale az tak nie boli mz.
    Ale zdecydowanie przekadrowałbym do panoramy, pozbywajac sie pierwszoplanowej wody, oraz ozywilbym nieco te przygaszone kolory.
    .
    Jestem za!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów