Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: d60 + sb900

Domyślnie d60 + sb900

Witam,

Przyszedł czas na zakup lampy , no właśnie i tu jest pytanie czy brać sb600 czy sb900 ? Trzymał ktoś taki zestaw w ręku jak d60 + sb900 ??? ręka nie odpada ? Jestem początkujący ale zawsze wychodzę z założenia ze lepiej kupić raz a dobrze ... Za miesiąc mam wesele kolegi i chciałbym spróbować swoich sił , niedawno kupiłem 35mm 1.8 a teraz chcę do kompletu dokupić lampkę ... a więc sb600 czy 900 ? Od razu powiem ze nie miałem nigdy styczności z lampą zewnętrzną :]

Domyślnie

Krótko i na temat- jak masz kasę to bierz SB 900.

Domyślnie

Od paru miesięcy mam sabinke 900 , gdy pierwszy raz ją podpiołem pod body D80
    to było przerażenie Teraz się już przyzwyczaiłem a możliwości lampy dużo większe od 600 -tki
    ( no i cena dużo wyższa przy zakupie )
    Kobieta powinna zawsze pozostać kobietą ,ale nie musi ,a mężczyzna ,który nie jest mężczyzną jest już niczym .. B.Bardot

Domyślnie

kasa jest z tym nie będzie problemu chodzi mi o to czy taki zestaw jest choć troszkę ergonomiczny ??? No i czy ja początkujący potrzebuję takiej lampy ??? A miałem kupić sobie małpkę to kolega mnie namówił na lustro no i się zaczelo :]

Domyślnie

Zmienisz kiedyś body na większe to Ci lampka zostanie
    Kobieta powinna zawsze pozostać kobietą ,ale nie musi ,a mężczyzna ,który nie jest mężczyzną jest już niczym .. B.Bardot

Domyślnie

hm.. kiedyś na pewno tak , jak na razie mam w planach zmienić kita na coś ze swiatełkiem 2.8 lub poczekać cierpliwie na 85 afs :] ale wracając do tematu to teraz muszę kupić lampkę :] a więc sb900 doradzacie ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    Za miesiąc mam wesele kolegi i chciałbym spróbować swoich sił
    Proponował bym długo się nie zastanawiać , grubość instrukcji może Cię przerazić a i potrenować przedtem radzę
    byś nie musiał się wstydzić potem pokazując zdjęcia.

Domyślnie

hm.. kiedyś na pewno tak , jak na razie mam w planach zmienić kita na coś ze swiatełkiem 2.8 lub poczekać cierpliwie na 85 afs :] ale wracając do tematu to teraz muszę kupić lampkę :] a więc sb900 doradzacie ??
    Jeżeli masz kasę.... raczej tak

Domyślnie

no i tu będzie problem ...bo przebywam w angli a lampę chcę zakupić w Polsce więc będę miał na ten zakup 1 dzień do wesela :] pojade do kolegi na szybkie szkolenie ...

Domyślnie

no i tu będzie problem ...bo przebywam w angli a lampę chcę zakupić w Polsce więc będę miał na ten zakup 1 dzień do wesela :] pojade do kolegi na szybkie szkolenie ...
    Proponuję ściągnąć sobie instrukcje tych lamp z strony Nikona i przeanalizować .
    A i myślę że gdy podejdziesz do sklepu z body to dadzą Ci przymierzyć ( bo 900- ka to naprawdę wielkie jest )

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów