Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: plener S&L

Domyślnie plener S&L

Jako że Młodzi to nasza rodzina a nie mieli fotografa, my dopiero co kupiliśmy pierwszą w życiu lustrzankę więc nic nie tracąc zaryzykowaliśmy. Proszę o uwagi. Mam pytanie jak takie zdjęcia ładnie obrobić, w jakim kierunku pójść? (foto z sierpnia 0

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

u mnie tylko 4 zdjecie wyswietla
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy jak na pierwszy raz to całkiem przyjemnie. Bywały tu o wiele gorsze osób,które jeszcze brały za to kasę. Młodzi powinni być zadowoleni. Mam 3 uwagi. Poza pary na 3 jakaś dziwna. Kolory wg mnie za bardzo przesycone no i coś zjadło jakość zdjęć. Wyostrzone po pomniejszeniu?
    D601855VR 35 1.8G S1020

Domyślnie

Trochę przesaturowane i miejscami przepalona suknia

Domyślnie

a jednak przesaturowane, u mnie niestety nie widać tego. A co poradzicie z obróbką, w jakim kierunku pójść?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinap24 Zobacz posta
    A co poradzicie z obróbką, w jakim kierunku pójść?
    zapodaj NEF A to może się pobawimy
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    u mnie tylko 4 zdjecie wyswietla
    To sie ciesz!

Dla mnie 2 i 4 sa do przyjecia...pomijajac kolor!

Nie porazily ciebie te kolory....
    Kolorystyka fatalna.....kadrowo tez slabo....
    Propozycja moja to: ogladaj zdjecia slubne na tym forum i czytaj uwagi ktore ludzie pisza....powoli zaczniesz lapac

Lekturka tez by sie przydala....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romes Zobacz posta
    Szczerze powiedziawszy jak na pierwszy raz to całkiem przyjemnie. Bywały tu o wiele gorsze osób,które jeszcze brały za to kasę. Młodzi powinni być zadowoleni. Mam 3 uwagi. Poza pary na 3 jakaś dziwna. Kolory wg mnie za bardzo przesycone no i coś zjadło jakość zdjęć. Wyostrzone po pomniejszeniu?
    Dzisus....znajomy robi sluby pod czyjas firme....wszystko w NEFie a potem godzinami obrabia....ale wyniki ma znakomite (MZ oczywiscie) zdjecia z sercem i wlasnie takie chcial bym miec na wlasnym slubie!
    Wlasciciel tej ze firmy to Canoniarz (bleee) ktory idzie na slub i foty robi w jpg i trybie "zielonym" po czym daje mu ze 400 jpg i mowi "wybierz cos".....wierzcie mi masakra!

Domyślnie

Ciekawe podjscie Mlodych... w sumie to ich sprawa.

Co do zdjec to duzo by pisac tylko nie bylbys z opisow zadowolony.

Z czasem wiele sie wyjasni - popatrzysz, poczytasz, pomyslisz i zdjecia na tym zyskaja.
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów