Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Nikkory, których nie było - niezwykłe prototypy wspaniałych obiektywów (wydzielone)

Do rajdów, maczów w hali to coś w stylu 135/2, 200/2, 180/2,8 byłoby idealne.
    Trzysta stałoogniskowe jest bardzo niewygodne, gdy obiekt zmienia odległość od Ciebie, np rajdy. To raczej obiektyw do odleeeegłej akcji, portretów i ciasnych kadrowań.
    Zoom 70(80)-200/2,8 praktycznie będzie najlepszym wyborem.
    Szkoda, że do produkcji seryjnej nie wszedł prototym Zoom-Nikkora 75-150m f/2 - był taki
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    Szkoda, że do produkcji seryjnej nie wszedł prototym Zoom-Nikkora 75-150m f/2 - był taki
    Faktycznie - wielka szkoda, ależ by to był piękny obiektyw... Są gdzieś zdjęcia tego monstrum?

Domyślnie

Czojnyj, mój przyjacielu
    tu masz link do szczegółów zooma 75-150/2, a na dokładkę inny prototyp 28-200/2,8
    http://www.luciolepri.it/lc2/marcoca...pes/00_pag.htm
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Czojnyj, mój przyjacielu
    tu masz link do szczegółów zooma 75-150/2, a na dokładkę inny prototyp 28-200/2,8
    Szok... 28-200/2.8!!! Ależ wtedy mieli szalone pomysły - aż żal, że to nie weszło do produkcji. Za takie 75-150/2 też napewno wielu sportowych PJ-ów oddałoby nerkę...

Domyślnie

Czojnyj, mój przyjacielu
    Niesamowite! Pomyśleć, że wcześniej wszystkie pobożne życzenia na temat takich szkieł uważałem za fantastykę.

Domyślnie

Może niech któryś mod uhonoruje niegdysiejsze ambitne i pasjonujące plany japońskiej myśli technicznej wydzieleniem nowego wątku, bo trochęśmy tutaj naoftopili

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Może niech któryś mod uhonoruje niegdysiejsze ambitne i pasjonujące plany japońskiej myśli technicznej wydzieleniem nowego wątku, bo trochęśmy tutaj naoftopili
    ...a wtedy ja podrzucę info o takich prototypach sprzed lat, że z krzesła spadniecie. Chyba, że nie interesuje was np Micro-Nikkor 180mm f/4 VR albo 20mm f/1,4ED.....No wiecie, nic na siłę
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Dawaj dawaj czekamy......

Domyślnie

Serdeczne dzięki, ekonet

Chyba, że nie interesuje was np Micro-Nikkor 180mm f/4 VR albo 20mm f/1,4ED.....No wiecie, nic na siłę
    Ech, do idei tego 20/1.4 należałoby powrócić - po bezkompromisowym 14-24/2.8 mógłby to być wspaniały początek lini Neo-Noct-Nikkorów - serii stałoogniskowych obiektywów do pracy w nocnych i supertrudnych warunkach oświetleniowych, piekielnie jasnych, a doskonale skorygowanych pod względem aberracji komatycznej...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 08-07-2009 o 00:40

Domyślnie

Co tam aberacja komatyczna, teraz liczy sie chromatyczna

Ale fakt serie 1.4 mogliby szczegolnie w szerokim zakresie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów