Close

Strona 28 z 45 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Poza wymianą obiektywów, płytką GO i przyzwoitym wysokim ISO.
    Po co ci wymiana obiektywów w aparacie który kupuje się żeby ich nie zmieniać? :S
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Po co ci wymiana obiektywów w aparacie który kupuje się żeby ich nie zmieniać? :S
    Bo fajnie jest miec świadomośc, że można je zmieniac. Ot taki bajer.

Domyślnie

Wy tu sobie gadu-gadu, a Oly nie próżnuje tylko kręci reklamę.
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

Ogniskowa 24-60mm w LX3 bardzo mi się podoba. Prawdopodobnie wykonałbym na tym zakresie dziewięćdziesiąt parę procent fotek. Jednak, skoro jest już możliwość wymiany na inny np. dający ładną portretową ogniskową, ze światłem 1.4 (lub mniej), to po co uszczęśliwiać się kompaktem z niewymienną optyką?

Domyślnie

LX3 to trochę inna półka niż E-P1, jednak co do ogniskowych to trzeba przyznać Panasowi, że trafili w dziesiątkę. Moje doświadczenie z kompaktami jest takie, że o ile na szerokim kącie jakość bywa bardzo dobra, to na tele jakość obrazka wyraźnie siada, AF robi się wooolny i nie tak dokładny. Dlatego lepszy szeroki kąt i dobre światło, niż zoom fafdziesiąt razy.

Domyślnie

Ogniskowa 24-60mm w LX3 bardzo mi się podoba. Prawdopodobnie wykonałbym na tym zakresie dziewięćdziesiąt parę procent fotek. Jednak, skoro jest już możliwość wymiany na inny np. dający ładną portretową ogniskową, ze światłem 1.4 (lub mniej), to po co uszczęśliwiać się kompaktem z niewymienną optyką?
    Dlatego że LX3 będzie mniejszy.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Dlatego że LX3 będzie mniejszy.
    Ja tam wielkiej różnicy nie dostrzegam.
    http://a.img-dpreview.com/previews/O...s/EP1vslx3.jpg

Domyślnie

@koniecpolska: spróbuj wsadzić do kieszeni LX3 i E-P1 z zoomem. Może wtedy dostrzeżesz różnicę. Równie dobrze można zdjąć z E-P1 obiektyw i udowadniać, że jest bardziej kieszonkowy od całej reszty.

Domyślnie

Ja tam wielkiej różnicy nie dostrzegam.
    http://a.img-dpreview.com/previews/O...s/EP1vslx3.jpg
    Spojrzyj z góry a nie z przodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    @koniecpolska: spróbuj wsadzić do kieszeni LX3 i E-P1 z zoomem. Może wtedy dostrzeżesz różnicę. Równie dobrze można zdjąć z E-P1 obiektyw i udowadniać, że jest bardziej kieszonkowy od całej reszty.
    A po co mi zoom jak jest naleśnik 17mm/2.8 (34mm ekwiwalencie)? Ostatnio zrobiłem eksperyment i wyliczyłem jakie ogniskowe używam na standardowym zoomie, co wyszło, najczęściej używam 28-40mm. Czyli naleśnikiem i niewielkim nożnym zoomem obsłużę prawie 100% fotek zazwyczaj robionych standardowym zoomem.

Zazwyczaj zooma używamy bo nie chce nam się d... tzn. tyłka ruszyć.

ropusz, E-P1 z naleśnikiem i LX3 ze złożonym zoomem też nie robi wielkiej różnicy.

Dla mnie istotniejsze są różnice w jakości obrazka, i możliwośc podpięcia jakiejś małej jasnej leikopodobnej 50mm z dobrym światłem do portretu (np. Nikton 50mm/1,4).
    http://optyczne.pl/index.html?produc...zukaj=Wyszukaj
    Można też użyć jakiegoś naleśnika od Pentaxa, mając taki kawałek metalu
    http://optyczne.pl/1833-nowość-Novof...Mikro_4_3.html
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 06-07-2009 o 14:40

Strona 28 z 45 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów