Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Domyślnie Nawigacja - czyli co wybrać żeby dojechać?

Witam wszystkich.
    Gdy po raz kolejny pomyliłam ulicę A z ulicą B, podjęłam decyzję że trzeba kupić nawigację.
    Bardzo proszę o Wasze opinie i sugestie na jaki model i markę postawić.
    Słyszałam że mio i tomtom'y są najlepsze, ale może to tylko plotki
    z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam
    Ewa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumpkin Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    Gdy po raz kolejny pomyliłam ulicę A z ulicą B, podjęłam decyzję że trzeba kupić nawigację.
    z góry dziękuję za pomoc
    ja uzywam Garmina..dla mnie jest wystarczajacy..kiedys mial na pewno lepsze pokrycie w PL, niz TT..teraz chyba wszystkie maja porownywalne..
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-07-2009 o 13:37 Powód: pis. ("napewno")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumpkin Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    z góry dziękuję za pomoc

Ja mam ten sam dylemat już od paru lat.... Dlaczego ?

No bo dużo jeżdżę rowerem i bardzo często zatrzymują mnie kierowcy w super wypasionych autach, na jakiejś polnej drodze, z prośbą o pomoc w odnalezieniu drogi, bo nawigacja ich tu skierowała...

Ja wiem, tłumaczenia zawsze są, ale: co z tego, że przebudowa drogi, autostrady, czy obwodnicy ? Jak się nie ma danych od razu z satelity, to trzeba samemu mapę uzupełniać - o ile samo 'z nieba' nie przychodzi.

Widocznie dla niektórych jest to zbyt pracochłonne...

Dlatego Tobie radzę: kup taką nawigację, która większość operacji zrobi za Ciebie, nie patrz na cenę.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Był cały wielki, pierdaczny topic na ten temat:

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=98537

Wystarczy użyć szukajki
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Jak chcesz dostawac szalu za kierownica i nerwicy, to polecam Ci tomtom one. Ja swoj po miesiacu uzywania wywalilem przez szyberdach podczas jazdy. Raz, ze tem zasmarkany babsztyl co mowi ma glos jak ojciec rydzyk i podobna intonacje, to jeszcze jest uparty jak osiol - jadac z poznania do bialogardu przez 40 km darla morde "zawroc jezeli to mozliwe". Teraz mam jakis wynalazek z aledrogo za 150 pl i wgrana automape. Jest super.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Wynalazek (byle 4,3 cala ) i Automapa - polecam !

Pzdr

Kijas
    Ostatnio edytowane przez kijas ; 05-07-2009 o 15:24 Powód: Brak nawiasu :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kijas Zobacz posta
    Wynalazek (byle 4,3 cala ) i Automapa - polecam !

Pzdr

Kijas

Dokładnie taj jak kolega prawi.
    Urządzenie obojętnie jakie byle stymulowane automapą. Będziesz zadowolony.

Domyślnie

Ja kupiłem Larka 43.1 Ekranik 4.3", da sie wgrać Automapę, Mio Mapę a podejzewam że i inne. Samo w sobie ma Mape Map Lite SE, a w Euro RTV kosztuje 299 PLN. Nie gubi sygnału, po zimnym starcie łapie FIX-a jakąś minutę. MediaPlayer wma i wmv, ebooki i divixy ale nie sprawdzałem.

Domyślnie

Ja też ostatnio kupiłem Larka 43.1 i jestem zadowolony. Tak jak kolega wyżej napisał - z AM pracuje świetnie.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Jutro będe testował Larka z MapaMap. Mam nadzieję, że da więcej dobrego niż złego...

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów