Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Today 6.30

Domyślnie Today 6.30

Z góry przepraszam za niedostatki techniczne ostatnich moich fotek...

Ale "obrabiam" je w warunkach urlopowo-frontowych - na laptopie..

Stąd też moja nadaktywność...

pozdr..

zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20

Domyślnie

Kadr fajny, ładna mgiełka nad wodą się snuje... ze słońcem nie wiem jak sobie poradziłeś, bo też oglądam teraz na laptopie i nie wygląda za ciekawie, ale to właśni pewnie kwestia nędznej matrycy u mnie.
    Szkoda, że trochę wcześniejszej pory nie złapałeś... ale ogólnie mi się podoba

Domyślnie

Kadr dość ciekawy i kolory też, można by ten pomościk bardziej wyeksponować
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Co do obróbki nie będę się wypowiadać bo oglądam to na lichym laptopie ale trzeba było może przymknąć bardziej obiektyw bo słoneczko wyszło nieciekawie.

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

To nie przypadkiem sklejka z kilku shotów? Kadrowo mi się podoba, jednak coś jest nie tak z shadows/highlights
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Co do obróbki nie będę się wypowiadać bo oglądam to na lichym laptopie ale trzeba było może przymknąć bardziej obiektyw bo słoneczko wyszło nieciekawie.
    mam zawsze taki sam problem ze słońcem na szerokim kacie w skrajnym kadrze - szkło rozciaga niesamowicie ten element fotki i umnie nawet przymykanie niezbyt wiele zmienia, ja staram się umiejscawiać słońce wsrodku kadru albo trzeba wydłuzyć ogniskową

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mam zawsze taki sam problem ze słońcem na szerokim kacie w skrajnym kadrze - szkło rozciaga niesamowicie ten element fotki i umnie nawet przymykanie niezbyt wiele zmienia, ja staram się umiejscawiać słońce wsrodku kadru albo trzeba wydłuzyć ogniskową
    Nie wiem jak na fx ale na dx i 12 mm przymknięcie do f/16-20 pozwala osiągnąć zamierzony efekt (ze Słońcem w roku kadru). Wiele też zależy od pory dnia. W okolicach południa bez ND nie widzę opcji.

Domyślnie

moze byc problem, bo twoje 12mm to nasze 18mm, a 14mm to troche inna bajka jednak

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    To nie przypadkiem sklejka z kilku shotów? Kadrowo mi się podoba, jednak coś jest nie tak z shadows/highlights
    Zgadzam się z kolegą.

Uprawnienia umieszczania postów