Close

Strona 25 z 45 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 443

Domyślnie

Nieźle, 270 zeta za pasek na ramię. Jakiś złocony, czy co...?

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Nieźle, 270 zeta za pasek na ramię. Jakiś złocony, czy co...?
    o ile cena samej puszki to kwestia dyskusyjna niektórzy powiedzą że to nie jest jakies wielkie halo za kompakt to rzeczywiście jesli chodzi o cene paska i pokrowca to już całkiem pojechali...a wiadomo że ten aparrat będzie tak ładnie wyglądał właśnie dzieki temu...bez pokrowca wygląda dużo gorzej
    no fajnie, fajnie...ale widziałem droższe gadżety więc jakoś nie rozpaczam...

Domyślnie

Ceny mają pojechane.
    Olympus MMF-1, 4/3-adapter do systemu Mikro Cztery Trzecie - 899 zł
    To trzeba kupić by stosować obiektywy z 4/3. Tam nie ma soczewki, proste to jak pojedyńczy pierścień makro.

Mówiłem, że będą się stylizować na Leicę, zresztą jak widać nawet z cenami włącznie.
    A biorąc pod uwagę (artykuł z optyczne, nie wiedziałem o tym wtedy) - twórca Olympusa był zapatrzony w Leikę M - to staje się oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-07-2009 o 12:17
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalw Zobacz posta
    oficjalne ceny podane przez olympusa
    http://www.optyczne.pl/2000-nowość-O..._w_Polsce.html
    ojej...
    najwyraźniej pomysł jest taki, że ceny mają podnosić prestiż sprzętu. niewidzialna ręka rynku bezlitośnie je zweryfikuje.
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

W linku na optyczne.pl jest podany cały cennik Olympusa.

I wyraźnie widać, że ceny sklepowe są niższe od 20 do 30% od sugerowanych. Dlatego obawiam się, że zestaw z naleśnikiem i wizjerem będzie można kupić za ~3k w normalnej sprzedaży.

Widać, że optyczne.pl żyje z reklam i szuka sensacji do nabijania wejść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Dlatego obawiam się, że zestaw z naleśnikiem i wizjerem będzie można kupić za ~3k w normalnej sprzedaży.
    Obawiasz się?
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ceny mają pojechane.
    Olympus MMF-1, 4/3-adapter do systemu Mikro Cztery Trzecie - 899 zł
    To trzeba kupić by stosować obiektywy z 4/3. Tam nie ma soczewki, proste to jak pojedyńczy pierścień makro.

Mówiłem, że będą się stylizować na Leicę, zresztą jak widać nawet z cenami włącznie.
    A biorąc pod uwagę (artykuł z optyczne, nie wiedziałem o tym wtedy) - twórca Olympusa był zapatrzony w Leikę M - to staje się oczywiste.
    Wiesz Jacku na forum Olympusa zawodnik udowadnia od dłuższego czasu, że Leica przy E-P1, to badziewie. Dzisiaj postanowił udowodnić, że E-P1 jest lepszy od D700. Tak więc kwestia cen jest otwarta. Skoro E-P1 jest lepszy od Leica M oraz Nikona D700, to i pasek może kosztować kilka stówek
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

zapewne pasek jest lepszy od paska nikonowskiego (zmieniłem na neoprenowy, ale to kosztuje .... 50 zł, a nie tyle co chce OLY).
    Co do reszty - przemilczmy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Smile

Ta cena olka to pikuś z ceną nowego Lumixa DMC-GH1 prawie 7000

Domyślnie

A ja poczekam az Nikon wypusci takie malenstwo... z matryca od D3 i dedykowanymi do tego "nalesnikami", produkujacy NEFy.
    Na razie nie mam cisnienia, zeby wszedzie targac ze soba aparat -- za bardzo rozpiescila mnie jakosc obrazu z D3, zeby isc na kompromis pt. "zabierzesz mnie wszedzie, ale niegdy nie dam ci takiej jakosci i mozliwosci optyki, do jakich sie przyzwyczailes...".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 25 z 45 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów