Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: AirPower09

Domyślnie AirPower09

Zanim posypią się na mnie gromy za to co pokażę przyznaję się bez bicia że:

- nigdy w życiu przed tym dniem nie fociłem cyfrową lustrzanką, słowo!!!
    - D40 miałem pożyczony od pół doby i zrobiłem nim 3, słownie trzy fotki i to z lampą (bardzo użyteczna umiejętność na pokazach lotniczych, no nie? )
    - to gdzie w jego menu można przestawić iso, BW i ostrzenie dowiedziałem się już po pokazach
    - acha, nigdy w życiu nie fociłem samolotów w locie

Więc wybaczcie moje wypociny. Potrzebuję trochę konstruktywnej krytyki na przyszłość:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13. i na koniec: qna zarzekał się że przyjechał specjalnie focić tego miśka

Technicznie rzecz biorąc używałem D40 ze szkiełkiem 70-300VR.
    Przy preselekcji czasu ustawiałem 1/60, przy preselekcji przysłony 7.1 (tylko to umiałem w tym aparacie ustawić). Pomiar ostrości chyba centralny, ciągły.
    Fikołki oświetlenia korygowałem tylko przy preselekcji przesłony.
    Panoramowanie generalnie robiłem na 1/60.
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

No to bardzo sympatycznie wyszło, widac że czytałeś poradnik hesji a i obok siebie miałes wersję z lektorem
    wszystkie sympatyczne z czego dla mnie naj 2, 3, 4, 6 w tym 2 bym sie pobawił jeszcze z kadrowaniem bo ma potencjał jak nic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarS Zobacz posta
    No to bardzo sympatycznie wyszło, widac że czytałeś poradnik hesji a i obok siebie miałes wersję z lektorem
    wszystkie sympatyczne z czego dla mnie naj 2, 3, 4, 6 w tym 2 bym sie pobawił jeszcze z kadrowaniem bo ma potencjał jak nic
    jaki podręcznik? tylko mnie nie mów że hesja opisał gdzieś to co ja metodą prób i bolesnych błędów przez 2 dni wymyślałem i spisywałem jak działało (wilk325 - to była ta magiczna kartka w twoim polarze )
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mori Zobacz posta
    jaki podręcznik?
    no to Ty mi nie mów że przed takimi pokazami nie czytałeś tego wiekopomnego dzieła
    http://www.hesja.pl/?/content/czytaj/air_art/fulltext

wiem ze miałeś "podręcznik' na żywo, no ale przygotowanie teoretyczne gdzie ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarS Zobacz posta
    no to Ty mi nie mów że przed takimi pokazami nie czytałeś tego wiekopomnego dzieła
    http://www.hesja.pl/?/content/czytaj/air_art/fulltext

wiem ze miałeś "podręcznik' na żywo, no ale przygotowanie teoretyczne gdzie ???
    jak by tu powiedzieć, zarejestrowałem się u was dwa dni wcześniej, o hesji to ja tylko słyszałem od antreza a "na żywo" nie śmiałbym mu przeszkadzać (bo ja do władzy taki wiecie nieśmiały )

ale skoro mówisz że efekt ujdzie w tłoku to już mi lepiej

Domyślnie

nie rozumiem czemu się tak usprawiedliwiasz, bardzo dobrze się te zdjęcia ogląda btw. prawie ostatecznie przekonały mnie o zakupie 70-300 VR.

Domyślnie

Dajesz rade widać, że masz pewną rękę i dobre oko. Jeśli to początki to co będzie za....

Fakt... pojechałem specjalnie ufocic tego miśka bardzo lubię takie akcje (jak np struś w E3 ) Widzieliście reakcje pilota na moje żywiołowe brawa
    Aviation Photography by Qna
    Grillowane marchewki, alpejskie szerszenie w bitej śmietanie i wulkan w sosie bałkańskim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    prawie ostatecznie przekonały mnie o zakupie 70-300 VR.
    Powiem tak, nie mam skali porównania ale obiektyw jest leciutki, szybko ostrzy i ma bosssski stosunek ceny do możliwości, naprawdę szkiełko do focenia samolotów

Domyślnie

A nie wiecie nawet jak trzeba było Moriego kopać, żeby pojechał na te pokazy No i efekty są...

Domyślnie

No jak to jest 1 raz, to strach pomyśleć co będzie się działo dalej Bardzo dobra robota!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów