Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Magda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW Zobacz posta
    Zarzucasz mi ze się przyp... i że piszę pierdoły. To jest wg Ciebie właściwe wyrażanie swojego zdania? To jest wg Ciebie tolerancja, ktorej wymagasz od innych?
    Heh, normalnie czułki mi opadły
    Odnośnie przyp... i pisania pierdól nie zwróciłem się konkretnie do Ciebie. Do ogółu osób, którym przeszkadza podpis.

Jest sporo osób na tym forum, które umieszczają podpis na zdjęciach. Jaki - ich sprawa.
    Dlaczego to robią? W celach promowania swojego nazwiska, w calu zabezpieczenia przed rozpowszechnianiem - nieistotne. Robią to bo uważają to za słuszne. Dzielą się z nami zdjęciami aby usłyszeć kilka słów o nich.

Nie zauważyliście, że coraz mniej osób to robi? Szkoda im czasu bo i tak nie usłyszą konstruktywnej krytyki i sugestii.

Na koniec - ja niczego od nikogo nie wymagam.

Cytat Zamieszczone przez alfabravo Zobacz posta
    Czy równie zażarcie bronił byś loga stacji TV umieszczonego centralnie na środku ekranu telewizora? Czy nie przeszkadzało by Ci ono w oglądaniu filmu?
    Równie dobrze można było ten podpis umieścić centralnie na twarzy fotografowanej dziewczyny. Lubicie umieszczać takie podpisy, wasza sprawa, ale zastanówcie się co jest tematem zdjęcia. Podpis czy modelka?
    Wg mnie podpis stanowczo psuje odbiór zdjęcia. Spokojnie wystarczyłby jakiś nieduży, stonowany w dolnym rogu zdjęcia.
    Autor zdjęcia umieścił je tam gdzie uważał za słuszne. W tym przypadku autorka.
    Odnosząc się do telewizji - oczywiście masz rację.
    Nie sądzę, żeby Joanna prezentując któreś z tych zdjęć w drukowanym portfolio lub oddając je ostatecznemu odbiorcy wstawiała podpis na środku, lub wogóle go wstawiała.

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Ot co chciałem powiedzieć ! Praca wyjściowa, będzie różniła się tym od tej wystawianej w internecie na takich portalach czy forach jak to, że nie będzie podpisu... Myślisz że Sebastian Paszkiewczicz, Kalina whoever będzie dawał na odbitkach swój podpis ha ha. Ja też na swoich umieszczam podpis. Nie dlatego że boję się że ktoś je ukradnie, bo są słabe, ale w celu promocji bloga I koniec.
    TUtaj mamy doczynienia z promocją swojego nazwiska. A teraz możesz po prostu przykryć ręką dany fragment w którym jest umieszczony podpis i oglądać jak ci to tak bardzo przeszkadza pff. Czepiać się podpisu....
    Czepiajcie się kadrów,kolorystyki, obróbki, a nie sygnaturki. Ale oczywiscie róbcie co chcecie udając pseudo wyrafinowanych fotografów którym przeszkadza podpis ^^
    ----
    Notabene^^ podobają mi się te zdjęcia. Jak dla mnie nie jest za ciasno, ale to tylko moje wrażenie... (trzeba uważać ze słowami). Najfajniejsze ostanie bardzo mi się podoba, takie frywolne technicznie i emocjonalnie.

Domyślnie

Proponuje komentować zdjecia, a nie innych.

Sposob prezentacji to tez wazny element fotografii, a także poszanowanie dla odbiorcy, a nachalna reklama bywa antyreklamą.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

ALe to już wasza sprawa czy zajrzycie do jej bloga czy nie oraz czy wrzucisz jej nazywisko w google.
    Mimo wszystko obstaję przy tym by komentować zdjęcia, a nie sygnature na nich umieszczoną. Bo bądź co bądź, ale ona jest ostatnim ogniwem zdjecia :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eslaw Zobacz posta
    Ot co chciałem powiedzieć ! Praca wyjściowa, będzie różniła się tym od tej wystawianej w internecie na takich portalach czy forach jak to, że nie będzie podpisu... Myślisz że Sebastian Paszkiewczicz, Kalina whoever będzie dawał na odbitkach swój podpis ha ha. Ja też na swoich umieszczam podpis. Nie dlatego że boję się że ktoś je ukradnie, bo są słabe, ale w celu promocji bloga I koniec.
    TUtaj mamy doczynienia z promocją swojego nazwiska. A teraz możesz po prostu przykryć ręką dany fragment w którym jest umieszczony podpis i oglądać jak ci to tak bardzo przeszkadza pff. Czepiać się podpisu....
    Czepiajcie się kadrów,kolorystyki, obróbki, a nie sygnaturki. Ale oczywiscie róbcie co chcecie udając pseudo wyrafinowanych fotografów którym przeszkadza podpis ^^
    No nie... plis
    Zakryć podpis ręką - tego jeszcze nie było
    Forumowiczu eslaw - wg niektórych zdjęcie to zamknieta ramkami całość (a czasem nawet wiele dzieje się poza kadrem), więc ogromny, kolorowy i umieszczony centralnie podpis STANOWI CZĘŚĆ ZDJĘCIA. Nie interesuje mnie kompletnie w jakim celu został na zdjęciu zamieszczony. Patrzę na zdjęcie, ogarniam je wzrokiem i wszystko raptem znika przykryte podpisem. Tak mam, więc się czepiam, a Ty nie mów mi że się podszywam pod kogoś wyrafinowanego, bo nie znasz mnie i niech tak zostanie... agresję i inwektywy stosuj sobie gdziekolwiek, ale może nie tutaj?
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

Ale dyskusja się urodziła Ja tylko dodam od siebie, że wstawianie podpisu jest ok i sam mam zamiar zacząć kończyć obróbkę zdjeć w ten sposób, ale moim zdaniem podpis powinien mieć swoje miejsce w rogu lub na dodanej ramce... A tu nie sposób jest nie poświęcić im większej uwagii...

Domyślnie

Panowie, szkoda czasu na takie przepychanki slowne, lepiej robic zdjecia

Zapraszam do mojego nastepnego watku z portretami, lecz ostrzegam, ze na kazdym zdjeciu jest

Cytat Zamieszczone przez JaW Zobacz posta
    ogromny, kolorowy i umieszczony centralnie podpis

Pozdrawiam

Domyślnie

Nie wierze... ide sprawdzić
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów