Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Ostatnie wspolczesne (w miare) lapki z PVA to IBM?Lenovo T60, wylacznie w wersjach 15-calowych, wylacznie z rozdzialkami 1400x1050 i 1600x1200. Nadal wyglada to gorzej niz porzadny biurkowy LCD (przez porzadny, mam na mysli Eizo L568, ktory bezposrednio porownywalem), ale o NIEBO lepiej niz jakikolwiek inny laptopowy ekran...
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Ostatnie wspolczesne (w miare) lapki z PVA to IBM?Lenovo T60, wylacznie w wersjach 15-calowych, wylacznie z rozdzialkami 1400x1050 i 1600x1200. Nadal wyglada to gorzej niz porzadny biurkowy LCD (przez porzadny, mam na mysli Eizo L568, ktory bezposrednio porownywalem), ale o NIEBO lepiej niz jakikolwiek inny laptopowy ekran...
    One były na IPS (Flexview) i nie w T60, a w T60p i to nie wszystkich. O PVA w lapkach nie słyszałem wogóle nic wiarygodnego, więc sądzę, że ich po prostu nie było.

Domyślnie

a co powiecie o wspomnianych Dellach z matrycą 17cali WUXGA i WXGA ? jaka jest między nimi różnica poza rozdzielczością ?
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Mam podobne pytanie, nawet nie pod kątem obróbki zdjęć, a jedynie z ciekawości:
    http://www.allegro.pl/item660388849_...ullhd_hdx.html

O co loto z tą matrycą? Chłyt marketingowy, czy faktycznie coś lepszego od takiej zwyczajnej z np.?

http://www.allegro.pl/item663509575_...i4650_vhp.html

Cena lapków podobna ale matryce bardzo różne.

terpsych

Domyślnie

Nope. Nie tylko w T60P Wiem, miedzy innymi dlatego ze mialem i szukalem I oczywiscie piszac PVA walnalem sie bo mialem na mysli IPS, nie wiem czemu sie pomylilem. Co do innych matryc i innych firm, to IPS montowalo jeszcze LG i byc moze Sony, a w lapkach Fujitsu-Siemens mozna bylo spotkac MVA. Jeszcze Asus robil lapki z porzadna matryca, ale nie pamietam jakiego dokladnie typu. Niestety poza IBM/Lenovo pozostale lapki z matrycami innymi niz TN pochodza z epoki Pentium M.

Domyślnie

To co obecnie jest w laptopach to jest śmiech. Ja mam lepszą matrycę w telefonie niż chyba w każdym obecnie sprzedawanym laptopie (w NOKIA 6650 Fold jest xVA ... raczej nie IPS .... tak czy inaczej na pewno nie jest to TN)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    To co obecnie jest w laptopach to jest śmiech. Ja mam lepszą matrycę w telefonie niż chyba w każdym obecnie sprzedawanym laptopie (w NOKIA 6650 Fold jest xVA ... raczej nie IPS .... tak czy inaczej na pewno nie jest to TN)
    W 6650 masz OLED, więc nie wiem czemu się dziwisz, że jest lepszy niż matryca w lapku.

Domyślnie

W telefonach teraz sie OLED-y montuje a one z definicji sa lepsze... na PMA widzialem monitory OLED - cos pieknego...

Domyślnie

Nope. To matryca TN. Musi byc 15 cali i rozdzielczosc 1400x1050 albo 1600x1200. Chwilowo nie ma takiego na Alledrogo, a byl ostatnio jeden za 1465 Zszedl w pol dnia.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów