Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: F5 a SB-900

Question F5 a SB-900

Zastanawiam się, czy F5 podźwignie lampion SB-900 i będzie z nią funkcjonowała tak, jak byśmy sobie tego życzyli.

1. Czy TTL będzie śmigał poprawnie (nie mówię o "i")?
    2. Czy Sabinka odczyta, że siedzi na "pełnej" klatce i przełączy się w tryb FX (inne ustawienia ogniskowej palnika)?
    3. Czy siedząca Sabinka na F5 będzie potrafiła "powiedzieć" drugiej Sabince na statywie jak i kiedy ma się odezwać (CLS)?

Możliwe, że było już coś na ten temat, ale jakoś nie mogłem znaleźć.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

sb-900 ma tylko ittl. wszystko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    sb-900 ma tylko ittl. wszystko.
    No tak, ale ma też chyba inne tryby automatyczne (AA). Czy automatyka błysku w ogóle nie zatrybi?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

nawet jesli tak, to jaki to ma sens? sztuka dla sztuki...

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Sb800 działa elegancko, hula i buczy. Myślę, że 900 też da radę.
    I na 100% ma inne tryby automatyczne, ale spokojnie, ja bym kupił i się nie przejmował ;]

A f5 to piękny jest sprzęt ;]
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

nawet jesli tak, to jaki to ma sens? sztuka dla sztuki...
    Nie rozumiem... Robienie zdjęć z lampą to sztuka dla sztuki?

Mam SB-900/800 i chcę kupić F5 i teraz się zastanawiam, czy nie będę musiał kupować jeszcze kolejnej lampy pod anala.

Domyślnie

sb-800 bedzie dzialac elegancko. sb-900 nie bedzie dzialac.

Domyślnie

sb-800 bedzie dzialac elegancko. sb-900 nie bedzie dzialac.
    A... czyli na coś się przyda ta stara 800tka W sumie to zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest lepsza od 900tki, ale...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    A... czyli na coś się przyda ta stara 800tka
    moment moment.... ile lat temu zaprojektowano SB-800 a ile lat temu zaprojektowano F5?
    kto tu jest stary??

a swoją drogą to bardzo miłe, ze 900 nie działa z F5, z F100 pewnie też nie działa?... pewnie już nie dało rady wcisnąć więcej oprogramowania do tej strrrasznie zaawansowanej lampy.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    moment moment.... ile lat temu zaprojektowano SB-800 a ile lat temu zaprojektowano F5?
    kto tu jest stary??

a swoją drogą to bardzo miłe, ze 900 nie działa z F5, z F100 pewnie też nie działa?... pewnie już nie dało rady wcisnąć więcej oprogramowania do tej strrrasznie zaawansowanej lampy.
    Hjehje, powiedziałem "stara" 800tka, bo nową mam 900tkę (chociaż wydaje mi się, że technologicznie Nikon się cofnął).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów