Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: LR

Domyślnie LR

Zastanawiam się, czy istnieje możliwość ustawienia profilu aby był jako domyślny dla wszystkich obrabianych zdjęć, np. Camera C2X mode 2 lub innych dostępnych w Camera Calibration. Kombinuję jak "koń pod górkę " i nic mi nie wychodzi, może ktoś już przerabiał ten temat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moonrage Zobacz posta
    istnieje taka możliwość
    To może podzielisz się wiedzą?

Domyślnie

Zrob sobie preseta ze zmiana na dany profil i ustaw go jako stosowany przy imporcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    Zrob sobie preseta ze zmiana na dany profil i ustaw go jako stosowany przy imporcie.
    Myślałem o takim rozwiązaniu tylko, że mam około 2 tys. zdjęć już obrobionych wstępnie i teraz ponowny ich import trochę mi się nie uśmiecha. Mimo to dzięki za podpowiedź.

Domyślnie

jak masz zdjęcia już obrobione to nie ma sensu ustawiać profilu bo to jest jedynie jako taki starting point.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ediface Zobacz posta
    Myślałem o takim rozwiązaniu tylko, że mam około 2 tys. zdjęć już obrobionych wstępnie i teraz ponowny ich import trochę mi się nie uśmiecha. Mimo to dzięki za podpowiedź.

Jesli te foty masz w LR, to tym bardziej nie widze problemu (zaznaczasz i presecik), ale jesli musialbys je importowac to 2000 to nie tak znowu wiele. LR czyta tylko prevki, wszystko mozesz pozostawic tam gdzie jest, jedynie trza bedzie pozniej export zrobic.

pozdrawiam

Domyślnie

Zrobiłem to używając funkcji „Synchronize Settings” gdzie pozostawiłem tylko odznaczoną opcję „Calibration”. Wszystko poszło szybko i sprawnie bez większego wysiłku.

Uprawnienia umieszczania postów