Szukaj
moim zdaniem pierwsze lepiej skomponowane
no i widać błyskanie![]()
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
tak i mz 1 lepsza , ładny kolor i GO taka nawet pasuje ...mimo iż ta uległa biedrona nieostra
fajnie kontrastują na tle tego kwiatka.
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
Kadrowo jedynka lepsza , ale na 2 lepiej rozłożona głębia
Pozdrawiam Artur Moja galeria
fajne, ale troszkę za mocny kontrast wg mnie
No nie, odgapil ode mnie. Plagiat!
![]()
Dzięki wszystkim za opinie i wskazówki.
Biedronki były tak zajęte sobą, że była możliwość pobawienia się trochę dłużej z ustawieniami. Odnośnie GO na jedynce to generalnie była próba objęcia obu biedronek jednak przy przesłonie 22 i tak jeszcze nie starczało przy tym kadrze, a zmiana płaszczyzny czyniła kadr juz mało ciekawym i takim "płaskim". Te próby wylądowały w koszu. Chociaż jak ogladam na forum zdjęcia najlepszych (nie będę wymieniał bo jeszcze kogoś pominę) to jestem pod wrażeniem jak dużą GO można zbudować przy znacznie niższych przysłonach i "przestrzennym" kadrze.
Błyskanie widać dosyć sporo bo nie dorobiłem sobie jeszcze żadnego dyfuzora. Narazie jeżeli muszę, świecę gołą SB-800 ze wzgledu na odległość przedmiotową N60G oczywiscie poza saneczkami.
madmips generalnie to dopiero startuję z makro więc jakbyś mógł rozwinąć kwestie kontrastu. Nie jestem pewien czy chodzi ci o kwestię nie wyrównania oswietlenia planów czy tez może o nieodpowiednie doświetlenie pierwszego planu (cienie itd.), a może o samą obróbkę. Przepraszam z góry jeśli to głupie pytanie.
docxxx ale się wstrzelilismy w podobnym terminie. Chyba biedroneczki mają jakiś sezon godowy czy co. PS. Jak ja bym chciał sobie tak podjechać na ISO 3200. Teraz jak mam wyjść na D40 powyzej ISO 400 to już zastanawiam się nad lampą
.
Odnosnie tego bodaj 2200 ISO, ktorego uzylem. Chowalem juz sprzet do samochodu, jak zobaczylem, ze biedroneczki sie bzykaja. Po prostu wzialem aparat, zrobilem kilka zdjec i tyle. Naprawde nie przejmuje sie czuloscia. Zalezy mi na ujeciu, a nie na onanizowaniu sie sprzetowo. Biedronki tez wola w parzePoza tym, nie chwalac sie, nie pobieglem po jedna z trzech lamp, ktore mam, ani po parasolki, statywy, karte papieru itd. Po prostu chcialem zrobic zdjecie w ramach zartu i tyle. Technicznie, nieudane (te moje), ale nie chodzilo mi o to. Poza tym, kuna, jak ktos wstawi zdjecie, na ktorym sa cycki i tylek, to juz nikt nie patrzy, ze krzywo, ze szumi, ze kolory nie te. A jak wstawi sie biedronki, to im GO za plytka:P
.....normalnie jakieś zboczone te biedronki masz![]()
Skontaktuj się z nami