Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Biedroneczki

Domyślnie Biedroneczki

Plenerek przydomowy stąd nieco oklepany temat. Niestety światła nie było za dużo więc trzeba było sporo błyskać. Proszę o wskazówki i komentarze.

1.

2.

Domyślnie

moim zdaniem pierwsze lepiej skomponowane
    no i widać błyskanie
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

tak i mz 1 lepsza , ładny kolor i GO taka nawet pasuje ...mimo iż ta uległa biedrona nieostra

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

fajnie kontrastują na tle tego kwiatka.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Kadrowo jedynka lepsza , ale na 2 lepiej rozłożona głębia
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

fajne, ale troszkę za mocny kontrast wg mnie

Domyślnie

No nie, odgapil ode mnie. Plagiat!

Domyślnie

Dzięki wszystkim za opinie i wskazówki.

Biedronki były tak zajęte sobą, że była możliwość pobawienia się trochę dłużej z ustawieniami. Odnośnie GO na jedynce to generalnie była próba objęcia obu biedronek jednak przy przesłonie 22 i tak jeszcze nie starczało przy tym kadrze, a zmiana płaszczyzny czyniła kadr juz mało ciekawym i takim "płaskim". Te próby wylądowały w koszu. Chociaż jak ogladam na forum zdjęcia najlepszych (nie będę wymieniał bo jeszcze kogoś pominę) to jestem pod wrażeniem jak dużą GO można zbudować przy znacznie niższych przysłonach i "przestrzennym" kadrze.

Błyskanie widać dosyć sporo bo nie dorobiłem sobie jeszcze żadnego dyfuzora. Narazie jeżeli muszę, świecę gołą SB-800 ze wzgledu na odległość przedmiotową N60G oczywiscie poza saneczkami .

madmips generalnie to dopiero startuję z makro więc jakbyś mógł rozwinąć kwestie kontrastu. Nie jestem pewien czy chodzi ci o kwestię nie wyrównania oswietlenia planów czy tez może o nieodpowiednie doświetlenie pierwszego planu (cienie itd.), a może o samą obróbkę. Przepraszam z góry jeśli to głupie pytanie.

docxxx ale się wstrzelilismy w podobnym terminie. Chyba biedroneczki mają jakiś sezon godowy czy co . PS. Jak ja bym chciał sobie tak podjechać na ISO 3200. Teraz jak mam wyjść na D40 powyzej ISO 400 to już zastanawiam się nad lampą .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kielbach Zobacz posta
    docxxx ale się wstrzelilismy w podobnym terminie. Chyba biedroneczki mają jakiś sezon godowy czy co . PS. Jak ja bym chciał sobie tak podjechać na ISO 3200. Teraz jak mam wyjść na D40 powyzej ISO 400 to już zastanawiam się nad lampą .
    Odnosnie tego bodaj 2200 ISO, ktorego uzylem. Chowalem juz sprzet do samochodu, jak zobaczylem, ze biedroneczki sie bzykaja. Po prostu wzialem aparat, zrobilem kilka zdjec i tyle. Naprawde nie przejmuje sie czuloscia. Zalezy mi na ujeciu, a nie na onanizowaniu sie sprzetowo. Biedronki tez wola w parze Poza tym, nie chwalac sie, nie pobieglem po jedna z trzech lamp, ktore mam, ani po parasolki, statywy, karte papieru itd. Po prostu chcialem zrobic zdjecie w ramach zartu i tyle. Technicznie, nieudane (te moje), ale nie chodzilo mi o to. Poza tym, kuna, jak ktos wstawi zdjecie, na ktorym sa cycki i tylek, to juz nikt nie patrzy, ze krzywo, ze szumi, ze kolory nie te. A jak wstawi sie biedronki, to im GO za plytka:P

Domyślnie

.....normalnie jakieś zboczone te biedronki masz
    Pozdrawiam
    Tomek
    spfl.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów