Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Asperatus

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie Asperatus

Chciałem się zapytać, co sądzicie o technice wykonania tego zdjęcia: http://www.guardian.co.uk/environmen...ture=348217732?
    Na jednym z forów (niefotograficznym), jest dyskusja o kolorze tych nowych chmur. Obawiam się, że kolory są nienaturalne.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 18-06-2009 o 19:37
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Kolory jak kolory, ale kształt tych chmur jest straszny. Wygląda jak render... więc pytanie: ile zdjęcia w zdjęciu? Dla mnie ochydne.

Domyślnie

Ale o to chodzi ze ksztalt tych chmur jest prawdziwy. Moim zdaniem kolory podkrecane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Obawiam się, że kolory są nienaturalne.
    Zgadzam się z Tobą. Dla mnie to jest już jakiś digart a nie fotografia.

Domyślnie

Jak kształt tych chmur jest prawdziwy to albo w efekcie choroby popromiennej, przedawkowania witaminy C albo uszkodzenia mózgu A tak serio to mnie to przypomina jakaś grę a nie zdjęcie - może Morrowind albo Oblivion ?
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Nie sugerujcie się tym co widzieliście na polskim niebie, bo te chmury u nas jeszcze nie występują...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

No coś w tym jednak jest - znaczy się autentyczność na zdjęciu

No new cloud type has been officially classified since 1951 but Gavin Pretor-Pinney who runs the Cloud Appreciation Society believes that there is a new cloud that deserves international recognition. He calls it asperatus, which means rough in Latin, and he is working with the Royal Meteorological Society to have it officially classified by the World Meteorological Organisation in Geneva

Domyślnie

Te chmury wg informacji na roznych forach jak najbardziej istnieja, ba widzialem na zdjeciach jeszcze bardziej pokrecone i rowniez byly sklasyfikowane.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Najbardziej mnie interesuje, czy jakbym je widział na żywo, to wyglądałyby podobnie jak na tym zdjęciu. Chodzi o kolorystykę. Czy po wyglądzie budynków, które są IMO nienaturalne można coś wywnioskować?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

W Azji czasem mozna trafic takie kolory, ale tu na pewno bylo cos krecone - pewno po to, zeby podkreslic hartkor chmurowy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów