Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie zimny czerwiec 2

kolor mi się kiepsko coś ładuje, więc może bw

kulten
    Gość

Domyślnie

Szaro i jeszcze raz szaro. Nie tędy droga do bw. Jeśli używasz PSa to spróbuj Gradient Map dla uzyskania dobrego bw.

Domyślnie

właśnie kurka ta szarośc mi wychodzi przy ładowaniu. na razie badam dlaczego

kulten
    Gość

Domyślnie

A nie masz czasem w AdobeRGB ? Przy wrzucaniu do jpga trzeba zmienić na sRGB.

Domyślnie

to prawda, mam Adob.RGB, następnym razem spróbuję.dzięki.

Domyślnie

może teraz w skali szarości będzie lepiej

kulten
    Gość

Domyślnie

Teraz jest bardziej szaro/czarno. Pod kątem obróbki nie jest to mz poprawna praca.

Domyślnie

jak konwertujesz do sRGB??? bo w Ps nie ma tej opcji .... skonwertowałem do skali szarości i poszło w drugą stronę psiakrew

Domyślnie

Nie konwertuj do skali szarości... nie wiem której wersji używasz, ale w cs3/cs4 napewno jest narzędzie "Czarno-białe". W starszych wydaje mi się, że jest Chanell Mixer/Mieszanie kanałów albo coś takiego - tam powinna być opcja do konwersji do BW i suwaczki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nie konwertuj do skali szarości... nie wiem której wersji używasz, ale w cs3/cs4 napewno jest narzędzie "Czarno-białe". W starszych wydaje mi się, że jest Chanell Mixer/Mieszanie kanałów albo coś takiego - tam powinna być opcja do konwersji do BW i suwaczki.
    dzięki, a, przy okazji, w przypadku koloru jak dać do sRGB?
    bo W CS4 nie ma takowej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów