Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Pewnie trochę za późno się odzywam, ale co mi tam. Oto cytaty z korespondencji ze sprzedawcą tej Tokiny z allegro:
    "AF działa ok, jak się złapie cel trzyma sztywno. Niestety jest stosunkowo wolny jak żółw, najwolniejszy AF jaki w miałem rękach... Moim zdaniem do ptaków w locie zupełnie odpada. Za nim się coś złapie to wszystko zwieje... (...) Generalnie nie wyjdzie nic lepiej jak z tym zdjęcie z łabądkiem. Trzeba przymknąć i f5.6 to minimum żeby warto używać ten obiektyw. Poniżej tej wartości po prostu szkoda fatygi na pstrykanie zdjęć które są nieostre."

A oto łabądek:
    http://www.echostar.pl/~jkaczmarczyk...n/DSC_0059.JPG
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Pewnie trochę za późno się odzywam, ale co mi tam. Oto cytaty z korespondencji ze sprzedawcą tej Tokiny z allegro:
    "AF działa ok, jak się złapie cel trzyma sztywno. Niestety jest stosunkowo wolny jak żółw, najwolniejszy AF jaki w miałem rękach... Moim zdaniem do ptaków w locie zupełnie odpada. Za nim się coś złapie to wszystko zwieje... (...) Generalnie nie wyjdzie nic lepiej jak z tym zdjęcie z łabądkiem. Trzeba przymknąć i f5.6 to minimum żeby warto używać ten obiektyw. Poniżej tej wartości po prostu szkoda fatygi na pstrykanie zdjęć które są nieostre."

A oto łabądek:
    No to opinia skrajnie zła, aż nie mogę uwierzyć, że ma swe źródło u samego sprzedającego. Obiektyw ze światłem 2.8, który trzeba przymykać do 5,6?? To jakaś paranoja by była, a że AF nie jest w nim demonem prędkości to się spodziewałem, ale miałem nadzieję, że jest porównywalny z tym w moim 80-200 2.8 ED (pompka).
    D800, AF-S 24-70 2,8, AF 80-200 f2.8 ED new, Leica X typ 113

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta

A oto łabądek:
    No rzeczywiście dobrze to nie wygląda, ale czas był stosunkowo długi 1/250 możliwie więc, że jest też niezbyt ostre z powodu poruszenia.
    Dostałem kilka sampli od tego sprzedającego to wrzucę w piątek albo w sobotę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów