Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Bierzmowanie

Domyślnie Bierzmowanie

1
    2Nie mogłem się zdecydować, jak wykadrować?
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

co do zdjecia sie nie wypowiadam... ale tytul nie ma z tym foto nic wspolnego. rownie dobrze moglby byc wyscig procesji... na co moglaby wskazywac szeroko pojeta dynamika...

Domyślnie

Zostaw dwojke, wrzuc do portretow, a jeszcze lepiej jakby sie dziewczyna patrzyla w obiektyw. Bo tytul sie nijak ma do zdjecia (figurka w tle rowniez nie pozwala sie domyslic, ze to bierzmowanie).
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

ja tak teraz patrze u znajomego siedząc, że pierwsza rzecz jaką muszę zrobić to swój monitor wyrzucić...
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Niestety zdjęcia słabe zarówno jako pamiątka z bierzmowania, z chrzcin, czy z czegokolwiek, jako zwykłe portrety, a nawet jako zwykłe zdjęcie albumowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cracker Zobacz posta
    ja tak teraz patrze u znajomego siedząc, że pierwsza rzecz jaką muszę zrobić to swój monitor wyrzucić...
    Czy to pomoże w lepszym kadrowaniu?..

Domyślnie

Kolorystyka zdjecia jak z profilu D2X II, gdzie albo profil zostal przypisany w jednym miejscu (aparat/wywolywarka), a w drugim juz nie, co oznacza, nieprawidlowe zarzadzenie barwa. Masz D80, wiec wychodzi na to, ze soft. W czym wywolywales?

EDIT:
    Patrze na EXIFa i obrabiales w PS CS3. Czy przypadkiem nie z rawa? Zaszyta miniaturke masz ok, tzn. lekko zabarwiona na czerwono (jak to Nikon. No i napisane jest Bits per sample 16, 16, 16.

Domyślnie

rawa wywołałem w DxO Optics Pro
    niestety na moim monitorze nie widać np tej czarnej plamy na marynarce :/
    i w dalszym ciągu nie mogę skalibrować tego przeklętego lcd'ka
    w aparacie, ps'ie mam ustawione sRGB
    co prawa w DxO Optics Pro miałem ustawione RGB ale chyba wielkiej różnicy to nie robi?
    na ta chwile to monitor spędza ma sen z powiek
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

IMHO 1 lepiej - widać figurę Matki Boskiej - to raczej pasuje do bierzmowania .. Bo bez tego - zwykły portret "strzelony" podczas spaceru.. - Bez urazy..
    Pozdrawiam, Rafał...

Uprawnienia umieszczania postów